Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Господня вечеря в космоса

Main Pic
Публикувана: 19.11.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 959
Коментари: 0
Астронавтът Виктор Глоувър започна шестмесечен престой в космоса, заявявайки, че християнската му вяра ще му помогне по време на тази сериозна мисия. 
 
Наскоро Глоувър коментира своята християнска вяра и ролята, която тя играе в живота на семейството му. Астронавтът планира да остане духовно свързан със своята църковна общност по време на космическото си пътуване.
 
Глоувър, заедно с трима други астронавти, излетяха от стартовата площадка на Космическия център "Кенеди" миналата неделя в капсулата на космическия кораб, Resilience. Екипажът ще участва в научна мисия на Международната космическа станция.
 
По време на видео интервю за Christian Chronicle, Глоувър обяснява уникалното преживяване, което е имал, след като е избран за астронавт в НАСА през 2013 г. и защо Бог остава център в живота му.
 
„Седемте години, в които бях в НАСА, бяха истинско упражнение в личен и професионален план, но и в духовно отношение“, обяснява той. „Осъзнах ролята на Бога в живота ми. Оцених колко важни са Божият авторитет и моето подчинение на Неговата воля, любовта, подкрепата и насърчението, които Господ дарява в живота ми.“
 
„Искам да използвам способностите, които Бог ми е дал, за да си върша добре работата, като подкрепям членовете на екипажа и мисията на НАСА“, добавя Глоувър. "Това наистина е изключително важно за мен."
 
Въпреки че ще прекара в космоса следващите шест месеца, Виктор Глоувър казва, че ще продължи активно да участва в дейностите на неговата църква.
 
„Взел съм си чаши за Господня вечеря. Библията е с мен, а тук имаме много добра интернет връзка“, казва той. "Въпреки че съм в космоса, ще продължа с това, което сме правили на земята: виртуално богослужение, четене на Библията, молитва и участие в Господнята вечеря."
 
44-годишният мъж казва следното за съпругата си Диона и четирите им деца:
 
„Бог ми възложи няколко важни неща: моята професионална кариера, този кораб, но също така и грижата за жена ми и моето семейство. Двамата станахме едно пред Него и след това Бог ни подари четири дъщери.
 
Глоувър споделя и мнение за това как Църквата реагира на проблемите в Америка. "Всички ние трябва да се надяваме на Бога, но също така трябва да разчитаме един на друг и да се насърчаваме взаимно", казва той.
 
Глоувър смята, че хората трябва да отиват при Бога, когато търсят отговори на трудни въпроси по време на сложната ситуация, в която живеем.
 
"В Библията има толкова лесни уроци. Да обичаш Бога на първо място и да обичаш себе си. Трябва да имаме здравословна любов към себе си и след това да обичаме своя ближен. Ако всички спазваме заповедите на Божието слово, много от въпросите, които ни разделят, ще престанат да бъдат бариери в човешките взаимоотношения", заключава известният астронавт.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg