Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

В окото на бурята

Main Pic
Публикувана: 22.11.2020
Автор: Люба Канелова
Прочетена: 992
Коментари: 0
Има една песен, с която исках да насърча хората от моята църква. После не посмях. След това посланието продължи да работи в мен и не спираше, докато не се избистри съвсем.
 
Живеем в много неспокойно време. Постоянно някой отнякъде плаши хората и те бягат като подплашено стадо кошути. Сърцата им ще изхвръкнат от притеснение и тревога. Търсят утеха и тъкмо си мислят, че са се закрепили и идва следващият случай, който прогърмява мощно в новините. Социалните медии го завъртат и сърцата, и душите на хората се сгърчват отново в болка и тревога. В ума им не спира да звъни: „Ами, ако се разболея и аз? Как ще го изкарам? Ще оцелея ли? А децата ми? Родителите ми?...“
Слава Богу, има избавление!
 
Песента, която не спира да звучи в мен, е на Lauren Daigle „Peace be still“. Тя е молитва към Бога, Той да укрепи умовете ни, за да не се страхуват от бурята, когато тя ни връхлита като разярен звяр и да укрепи краката ни на повърхността на морето, докато „танцуваме на дълбокото“.
 
Едно от най-успешните оръжия на сатана са мислите, с които атакува умовете ни. Иска да ни подчини, използвайки нашите страхове и притеснения. Но не може, защото тихият и нежен глас, който говори на нашите сърца, е много по-мощен и от най-страховитата буря, която дяволът бълва срещу нас. 
 
Един от любимите ми моменти в Библията от живота на Исус на земята, е, когато Той каза: „В света ще имате много скърби и притеснения. Но, укрепете се! Дерзайте! Бъдете смели! Сърцата ви да не трепват, защото АЗ ПОБЕДИХ СВЕТА!“
 
Представете си сега Исус. Този велик и мощен Цар на славата. Този мил и нежен Бог, Който дойде и ни измъкна от калта. Този свят и съвършен, скъпоценен приятел, Който ни казва с най-нежния, твърд и непоколебим глас: „Аз победих света заради теб. За да те имам и ти  да имаш мен. За да сме едно. Няма да позволя да падне и косъм от главата ти. Няма да позволя да те покрият вълните дори и тогава, когато си мислиш, че се давиш. Няма да позволя. Защото ти си мой и Аз съм твой. Виж дланите Ми. На тях съм врязал твоето име. Аз победих света заради теб. Не се страхувай. Аз победих.“
 
Бъдете смели в Господа, мили хора! Той победи заради нас и иска да живеем в Неговата победа. Изпитания идват всеки ден до нас. И с всяко едно от тях врагът ни се опитва да ни изтръгне от ръцете на Исус. Но не може. Защото ние сме врязани не само в дланите Му. Врязани сме в сърцето Му. И никога няма да ни изпусне. 
 
За Бог нашето бъдеще е минало. Той стои на края на нашия живот. И дори и този край да дойде днес, Той е от другата страна и вече ни чака. 
 
Укрепете се във вяра. Танцувайте, когато сте в дълбокото. Хвалете Господа. Той победи страха и смъртта. Имайте мир.
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg