Вторник, 16.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нетаняху и престолонаследникът на ОАЕ номинирани за Нобелова награда за мир

Main Pic
Публикувана: 26.11.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1636
Коментари: 0
Израелският премиер Бенямин Нетаняху и престолонаследникът на Обединените арабски емирства Мохамед бин Зайед Ал Нахаян са номинирани за Нобелова награда за мир през 2021 г. за тяхната роля при подписване на историческото Авраамово споразумение, за което ви информирахме и можете да си припомните тук.
 
Лорд Дейвид Тримбъл от Северна Ирландия номинира двамата лидери за тяхното стратегическо мирно споразумение, което отвори вратата за Бахрейн и Судан също да установят отношения с Израел.
 
"В съответствие с правилата на комитета за Нобелова награда, лорд Тримбъл, който също е лауреат на Нобелова награда за мир, има право да представи кандидатурата на премиера Нетаняху, а това ще накара комисията да обсъди въпроса", се казва в изявлението на кабинета на премиера във вторник.
 
Американският президент Доналд Тръмп посредничи за мирното споразумение между ОАЕ и Израел, и също така беше номиниран за Нобелова награда за мир през септември за ролята си в Авраамовото споразумение.
 
Носителят на Нобелова награда за мир за 2021 г. се избира от петчленна комисия, назначена от норвежкия парламент. Победителят ще бъде обявен до октомври следващата година.
 
Авраамовото споразумение представлява монументална промяна в региона и за първи път Израел направи дипломатически пробив в отношенията със своите арабски съседи, което се случва за първи път през последните 20 години.
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg