Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Полицаи прекъсват богослужение в английска църква

Main Pic
Публикувана: 01.12.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 673
Коментари: 0

В неделя полицаи нахлуват в Петдесятна църква Kingdom Faith Ministries в град Милтън Кейнс, намиращ се на 75 километра северозападно от Лондон. Това се случва, докато пастирът отслужва виртуално богослоужение, което се наблюдава онлайн от около 150 души. 

Полицаите пристигат след като са получили сигнал от съседи за висока музика и съответно подозрение за присъствено богослужение, което е забранено предвид ограниченията, свързани с Ковид-19.

Пастир Даниел Матеола, който е от африкански произход, се опитал да обясни на полицаите, че богослужението е само виртуално и всички регулации, спуснати от властите, са спазени, но въпреки това, в църквата простигат още седмина полицейски служители, извикани като подкрепление.

Пастирът обяснява, че полицаите са преувеличили нещата, което травмирало намиращите се в сградата деца на пастира и неговата съпруга.

Четири дни по-късно същите полицаи пристигат в дома на пастир Матеола, за да му съобщят, че ще бъде подведен под отговорност за нарушаване на правителствените разпоредби в нарушение на правилата, свързани с пандемията.

Питър Боун, представител на Консервативната партия в Британския парламент, коментира случая с думите: "Сякаш живеем в полицейска държава. Подобно нещо би могло да се случи в комунистически Китай. Човек би си помислил, че тези полицаи би трябвало да имат по-важна работа от тази, да прекъсват онлайн богослужение в църква."

След разследване на случая полицията е принудена да се извини на петдесятния пастир. Андреа Уилямс, който е главен изпълнителен директор на Християнския правен център и е поел защитата на п-р Матеола, коментира следното по случая:

"Ако в началото на годината някой ни беше казал, че през ноември ще се налага полицаи да нахлуват в църкви, за да прекъсват техните онлайн богослужения, никой не би повярвал, но реалността в момента е именно такава. Удивително и смущаващо е деветима полицаи да прекъсват виртуално богослужение в църква, отнасяйки се неуважително към пастира в нея. Още по-невероятен е фактът, че полицейски служители са тормозели пастира в дома му с нелепи обвинения. 

В случая се касае за нещо много по-важно, а именно нарушаване на конституционни права и вековна традиция. Служението на църквата е в центъра на нашия обществен живот и тя всячески се старае да снабдява физическите нужди на британците, както и да споделя Благата вест и надеждата на Господ Исус Христос всред една национална криза."

Карантината, наложена във Великобритания, започна на 5 ноември и изтича днес, 2 декември, но местните власти си запазват правото да налагат ограничения по региони, ако това е необходимо.

Източник: Christian Post

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg