Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Евреи и християни в обща молитва на Ханука

Main Pic
Публикувана: 10.12.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 892
Коментари: 0
Евреи и християни от цял ​​свят ще се съберат, за да се помолят, да се свържат с Израел и да отпразнуват чудото на Ханука чрез глобално виртуално молитвено събитие. 
 
„Глобалната молитва за Ханука има за цел да празнува чудесата на Бога в историята на Израел.“ Тя ще се проведе от 10 до 19 декември с цел изграждане на мостове между евреи и християни. Събитието се организира от фондация Genesis 123, която се фокусира върху изграждането на значими взаимоотношения между християни и евреи.
 
Участниците от Африка до Южна Америка и Китай ще се съберат онлайн, за да се помолят, да се поклонят, да научат за историята на Ханука и как тя е свързана със съвременен Израел.
 
„Радваме се, че можем да съберем християни от цял ​​свят, за да се молим за Израел на много езици. Това събитие обединява евреите и християните в исторически план, свидетели на изпълнението на пророчеството днес и независимо от местоположението или езика", казва Джонатан Фелдщайн, президент на фондация "Genesis 123 ".
 
Събитието от няколко части ще бъде излъчено на живо на страницата на Genesis 123 Foundation във Facebook и канала на YouTube. Участниците ще могат да изпратят молитви, които ще бъдат принтирани и поставени между камъните на Западната стена.
 
За информация как да се присъедините, посетете www.Genesis123.co, регистрирайте се във Facebook или се свържете на Gen123Fdn@gmail.com.
 
„Като вярващи ние имаме удоволствието да празнуваме значими еврейски празници като Ханука, които провъзгласяват важни истини“, казва Кристин Дарг, член на борда на Genesis 123. „Ханука е пророчески значим. Той е празник на посвещението, защото Самият Исус го чества, както е отбелязано в Йоан, глава 10. Нека се молим на този Фестивал на светлините. Нека светлината на Божието Слово да свети по-ярко в Ерусалим и светлината на Истината да победи силите на тъмнината."
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg