Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Андрю Брансън: Предстои преследване на християните в САЩ

Main Pic
Публикувана: 12.12.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1467
Коментари: 0
Християнският пастир и мисионер Андрю Брансън, който беше несправедливо държан в турски затвор в продължение на две години, казва, че предвижда нарастваща омраза срещу християните в САЩ в много близко бъдеще. Можете да си припомните неговата история тук.
 
Брансън наскоро е споделил по време на "Глобалната молитва за почтени избори", че според него християните в САЩ трябва да се обединят в молитва за едно новo предизвикателство. Американският мисионер смята, че Бог е имал цел, когато е допуснал той да бъде хвърлен в турски затвор. Така Брансън  може по-добре да подготви християните за предстоящите изпитания и премеждия, които предстои да изтърпят.
 
„Мисля, че една от целите на Бога за мен, докато лежах в турския затвор, беше да се науча на постоянство на по-дълбоко ниво отново и отново. Многократно бях съкрушаван и накрая Той ме възстанови, за да мога да помогна на християните около мен, като ги подготвя за предстоящото гонение."
 
Пастир Брансън вярва, че предстои преследване срещу християните в САЩ, независимо дали президентът Тръмп ще успее  да спечели съдебните битки, свързани с изборите.
 
"Независимо кой ще спечели тези избори, аз вярвам, че преследването предстои и то много скоро. Така че, ако президентът Тръмп успее, това ще забави преследването на правителствено ниво, но то няма да ни предпази от враждебността, която се надига в нашето общество към последователите на Христос", предупреждава Брансън.
 
„И тук искам да спомена, че Исус беше най-любящият, мил човек в историята и въпреки това Той беше обвиняван в какво ли не. Хората няма да оставят и нас“, добавя Брансън. "Те ще ни обвиняват в какво ли не и ще оправдават всичките си злодеяния спрямо нас, защото ще ни представят като лоши хора."
 
„Тежи ми, че е така, но трябва да се подготвим за подобно отношение“, казва Брансън.
 
„Завърнах се в САЩ преди малко повече от две години, защото през по-голямата част от живота си съм служил на Бога като мисионер в чужбина. За първи път в живота си чувствам спешна нужда да се молим за християните в Съединените щати", казва Брансън. "И аз нямам предвид само проблема с фалшификациите на изборите. Това усещане е засилено от тези избори, но то нараства в мен през последните две години."
 
„Вярвам, че натискът, който наблюдаваме в нашата страна сега, ще се увеличи. Ще се засилва враждебността към хората, които приемат Исус Христос и Неговото учение. Онези, които не се срамуват да се застъпват за Него и да Го изповядват, ще бъдат мразени все повече. Притеснението ми е, че не сме готови за този натиск. А когато не сме подготвени, е много, много опасно за нас," заключава Андрю Брансън.
 
Източник; CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg