Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Рождествената звезда през 2020-а година

Main Pic
Публикувана: 20.12.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 919
Коментари: 0
Всяка година северното полукълбо на Земята навлиза в зимното слънцестоене на 21 декември - най-краткият ден от годината. Този ден официално отбелязва началото на зимата. Тази година ярките планети Юпитер и Сатурн ще се подредят перфектно на 21 декември, за да създадат явлението, което обикновено се нарича Коледнатзвезда или „Витлеемската звезда“.
 
Според НАСА Юпитер и Сатурн се изравняват един с друг на всеки 20 години, но не толкова близо един до друг, колкото ще бъдат през 2020 г. Планетите не са се подравнявали така отблизо за последните 400 години, нито тяхното изравняване е било видимо през нощта). Това се случва веднъж на около 800 години.
 
Времето на събитието не може да бъде по-перфектно: Зимното слънцестоене може да е най-краткият ден в годината, но това също така означава, че е най-дългата нощ в годината, така че ще има много възможности да се наблюдава така наречената Рождествена звезда.
 
Експертите казват, че Коледната звезда може да се види с невъоръжено око непосредствено след залез слънце на 21 декември 2020 г. Просто се уверете, че сте обърнати на югозапад.
 
Възможно е също така явлението да бъде видимо през цялата седмица.
 
Докато отправяте поглед към небето, спомнете си за онези "езичници" от Изток – царете или астролозите, които Бог използва, макар да бяха чужди на юдейските писания. За тях четем в  евангелието от Матей 2 глава. Те признаха юдейския Месия и Му се поклониха истински, след като Го откриха не в царския дворец на Ирод Велики, а във Витлеем, предвождани от Рождествената звезда.
 
Така виждаме, че Исус е Онзи, Който е дошъл да бъде „пастир на Божия народ Израил” и да ги „спаси от греховете им”. Това призвание обаче се е разширило отвъд юдейския народ и границите на Юдея, за да стигне до езичниците, "Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот" (Йоан 3:16).
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg