Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Раждането на Месията

Main Pic
Публикувана: 23.12.2020
Автор: Иводор Ковачев
Прочетена: 869
Коментари: 0
Предстои да отпразнуваме най-великото събитие в човешката история - раждането на Месията!
 
Дълго време след като повярвах, не съм си давал сметка, че в определен момент от човешката история, се е родил не просто човек, не най-великият учител, не поредната инкарнация на Буда, а Месията, Единственият по рода си Божий Син!
 
Никога преди Него (ако изобщо може да се каже “преди”), Бог не е имал подобен Син и никога след Него не ще има като Него - Син!
 
Той не е Архангел Михаил - Пазителят на Израел, а Пазителят на всички хора!
 
Той не е син, а Синът!
 
Той не е Месия, а Месията!
 
Различен е!!!
 
Няма превъплъщение преди Себе Си и няма да има след Себе Си, защото Самият Той е въплъщение на Самото Божество и Негово Вседостатъчно Обиталище!
 
Ако във всеки, който познава Бога, Бог обитава в “начатък” (разбирай частично), то в Христос Всемогъщият обитава в Своята стопроцентова пълнота, както не е обитавал в никоя човешка плът или подобна на човешка плът, откакто плътта човешка съществува...
 
Нямаше нужа Той да чака планетите да се “събират”, за да се роди!!!
 
Не са Му нужни Венера и Сатурн да се “сближават”, за да дойде на света!
 
Той заповяда звездата да заблести на небосклона - светлина, която не е светила преди Той да се роди и нямаше никога отново да засвети. 
 
Звездата Му беше специална! Тя го следваше! Имаше уникалната способност да се движи в обратна посока на обичайната посока на всички звезди и имаше способността да се спре движението си и то точно над кошарата, където в яслата се раждаше Младенецът. Толкова точно, толкова конкретна, толкова специална беше тази звезда, че едва ли можем да я наречем просто звезда.
 
Вероятно тази “звезда” беше Божията слава -  "Шекина" от евр. - обитаване, заселване, имайки предвид Обитаването и Заселването на Всевишния в едно земно обиталище - яслата! 
 
Същата Тази Шекина, която гореше като неугасващ огън в Светая Светих на Скинията (Шатъра за срещане) и в Пресвятото Място на Храма!
 
Тази Шекина се появяваше като гарант, че Всевишният се низхождава и откликва на зова на човешките чада! Също и сега същата тази Слава слезе от Небесния Олтар и се настани в една кошара. С това Той доказа, че не се гнуси от грешната земя и умиращата, вмирисана човешка плът, защото оценява като безценна душата, която обитава в нея!!!
 
Както веднъж се ражда Той и това е, така и тази звезда изгря веднъж и ... това е! Няма нужда да изгрява отново! Това е, защото Той няма намерение да се ражда и да живее като слуга отново, а има намерение да дойде, но като цар, за да съди света!
 
Красиво е явлението над Родопите, което с възхищение споделяте и е отразено на снимката по-долу, но НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ, това съвсем не е явлението, за което аз говоря по-горе!!! 
 
Затаете дъх и празнувайте - Великият, Единственият, Неповторимият Се роди!!! 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg