Сряда, 20.01.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня"Съразпънах се с Христос и сега вече не аз живея, а Христос живее в мен; а животът, който сега живея в тялото, живея го с вярата, която е в Божия Син, Който ме възлюби и предаде Себе Си за мене." Галатяни 2:20

OnLine
RSS Facebook Twitter

Избавени от лукавия

Main Pic
Публикувана: 28.12.2020
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 419
Коментари: 0
„Ангелът на Господа се опълчва около ония, които Му се боят, и ги избавя.“ (Псалм 34:7)
 
Това е един от най-забележителните текстове в Писанието. Ние не изповядваме тази истина от самите себе си. Но вие може да кажете: „Аз не виждам и не усещам Божиите ангели около мен. Всъщност се чувствам така, сякаш съм под властта на дявола и съм воден към ада“.
 
Аз бих отговорил: „Недей да мислиш по този начин! Ако беше предаден на дявола, той не би те оставил да живееш и час, без да изпълни живота ти с нещастия. Всъщност, той вероятно дори не би ти дал време да извършиш нещо греховно, а би те убил на място.
 
На практика, ти си все още жив поради защитата на светите ангели. Ще дойде време, когато ще напуснеш тази земя и, с Божието позволение, може да бъдеш предаден на гнева на Сатана. Но Бог, в Своята милост и благодат, ще те укрепява чрез Словото Си“.
 
Когато си предаден на Сатана, това би се случило единствено за много кратко време. Бог ще го допусне, не за да бъдеш осъден, а  за да бъдеш изпитан, а целта на изпитанието е, да ти донесе спасение и безкрайни благословения.
 
Христос казва: „Ако житното зърно не падне в земята и не умре, то остава безплодно. Но ако умре, дава много плод“ (Йоан 12:24). По същия начин Христос беше предаден в ръцете на убийци, но само за кратко време и за да донесе спасение.
 
Затова, когато усещаш, че Сатана те изкушава и иска да те тревожи, моли се и благодари на Бога за това, че няма да паднеш, а ще преминеш през изпитанието, за да бъдеш очистен.
 
Еремия ни успокоява като казва: „Обаче, това си наумявам, поради което имам и надежда: Че по милост Господня ние не се довършихме, понеже не чезнат щедростите Му“ (Плач 3:21-22). Нека да не преставаме да се надяваме на Божията милост и да бъдем благодарни.
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg