Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Какво крие бъдещето?

Main Pic
Публикувана: 30.12.2020
Автор: Светла Желязкова
Прочетена: 756
Коментари: 0
В противовес на многото положителни и приповдигнати слова на хора, които пророкуват за благоденствие и благоуспяване в близкото бъдеще, сигурна съм, че Бог очаква от нас да се приготвим за усилни времена!
 
Десетте девици (Матей 25 глава) са много добър пример, даден от Исус, за готовността, която трябва да имаме при Неговото второ идване! Има голяма вероятност, обаче, да се изморим или да се занимаваме със странични и безполезни неща, които да ни отделят от Бога. Ще имаме знанието и спомена за Него, но няма да имаме сила, помазание или огън, с една дума - масло в резерва!
 
Сега е време да изпълваме светилниците си с масло! Да не остават празни и във всичко, което се налага да правим в ежедневието, да поставяме Господа на първо място в сърцето си в мислите си с благодарност в молитвите си.
 
Истинската радост и удоволствие ще идват от вътрешното ни дълбоко разбиране и свързаност със Светия Дух. Истинските Благословения ще бъдат придружени с гонения, но и с дълбоко познаване на Бога по нов, различен начин и тогава, когато дойдат тежки изпитания, ще кажем като Павел, че се радваме!
 
Благополучието и временните постижения в живота ни няма да струват нищо спрямо това да Го срещнем като Павел в пустинята. Моля, нека не ви звуча крайно, защото днес след всички бури, трагедии и изпитания, в сърцето си имам повече истинска радост и наистина Го славя за всяко нещо, което е допуснал в живота ни.
 
Налага ни се да бъдем загрижени повече за вътрешния ни човек и неговото посвещение и растеж в познаване на Господа. Да не оставаме на повърхността на вярата си, защото изпитанията чрез огън ще дойдат и, ако не сме изградени в Божията същност, къщата ни ще изгори като плява.
 
Времената се съкращават. Дали сме загрижени за чистотата на мислите и сърцето си не е пожелателно, а животоспасявящо. Бог познава добре състоянието на сърцето ни и е неразумно да бъдем отдадени за изграждане на личен имидж и "успешно" служение, или да се обиждаме, когато сме изобличени, повече от святост и чистота, които са истинската същност на новородения човек в нас, нашата вечна стойност, която ще бъде премерена.
 
Нека допускаме да бъдем изчистени,осветени и изградени чрез Святия Дух. Вярвам, че чрез Духа на единство, приемане и смирение, можем да бъдем тази светлина в света, идваща от светилниците ни пълни с Неговото масло! 
 
Само след броени часове предстои Нова година, но тя не ни носи друго освен промяна на сезоните и съкращаване на времето.
 
По-скоро решенията,които взимаме са тези които ще определят нейната стойност в живота ни. Целите, които преследваме са тази величина, която ще ни отведе на едно или друго място. Нашата зависимост или независимост от Бог определя бъдещето ни!
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg