Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Господ ще снабди

Main Pic
Публикувана: 03.01.2021
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 681
Коментари: 0
Очите на всичките гледат към Тебе; И Ти им даваш храна на време Отваряш ръката Си И удовлетворяваш желанието на всичко живо.” (Псалм 145:15-16)
 
Погледнете известните религиозни ордени и веднага ще забележите, че всички техни физически нужди са напълно задоволени. Те имат гарантиран доход, храна, облекло, подслон и всякакви допълнителни неща, придобити чрез работата и грижата на други хора и след това дадени на тях. Следователно те не се излагат на никаква опасност нито пък желаят да направят това. Вместо да имат доверие в невидимите неща (Евреи 11:1), както прави вярата, те разчитат на притежанията си.
 
Ако откриете партньор и сключите брак с него, първото предизвикателство ще е как да снабдявате нуждите на своето семейство. То продължава през целия ви живот. Бракът по своята природа ви учи и ви кара да гледате към Божията ръка за снабдяване на нуждите ви. Той ви кара да се доверявате на Неговата благодат и да вярвате. Понеже там където няма вяра в брака има едно трудно, нещастно съществуване, пълно с притеснения, страхове и тежък труд. За разлика от това колкото по-малко вяра имат тези известни религиозни ордени. толкова по-добре е сякаш за тях. Понеже техният глад е засищан свободно и те няма нужда да виждат Божията снабдяваща ръка, нито пък да чакат за добрината Му.
 
И така, кажете ми, кой религиозен орден може справедливо да бъде наречен духовен? Не е ли този, в който вярата е необходима и има работа, която трябва да свърши? Не е ли този, който има основание ежедневно да се доверява на Бога според казаното в Псалм 145:15-16?
 
Брачният орден има основание да се доверява на Бога. Но религиозните ордени нямат и не желаят да имат, понеже те са основани и снабдени по такъв начин, че не трябва да се грижат за нуждите си. Правейки това те са изтикали вярата настрана и са запушили всички дупки от страх, че тя може да се върне обратно.
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg