Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Молитва за Бангладеш

Main Pic
Публикувана: 06.01.2021
Автор: Българска мисионерска мрежа
Прочетена: 812
Коментари: 0
Бангладеш е малка страна в Азия с население от 7 543 000 души. Тя е твърда почва за Евангелието.Мюсюлманите в страната са 87%, а индуистите 11.7%. Само 0, 52 % от хората в страната се определят като християни.
 
Отвращението от жестокостта на пакистанската репресия в името на Исляма в гражданската война през 1971 г. разклаща лоялността на хората към Исляма и дава нова възможност за Евангелието. Обаче надигането на екстремистки мюсюлмански групировки, искащи по-радикален Ислям, влияе на християнското свидетелство по много начини. Молете се всички да имат свбодата да практикуват и прогласяват вярата си свободно. Лидерите на Бангладеш трябва да се справят с многото проблеми на една от най-бедните страни в света. Силите на Сатана трябва да бъдат разчупени.
 
Бангладешките църкви имат нужда от молитвена подкрепа. Те растат бързо и са си поставили смели мисионерски планове.
 
 Съживлението в църквите е най-голямата нужда. Молете се Светият Дух да се движи в следните области:
  • Номиналното християнство. Бедността, неграмотността и липсата на обучени богобоязливи водачи са довели до повърхностност и номинализъм сред християните.
  • Единството. Молете се за Националното християнско общение на Бангладеш, което се стреми да окуражи Евангелското единство, съвместните им действия в споделяне на благовестието, обучение и помощни програми.
  • Мисионерското видение. След години на малък интерес се наблюдава нарастващо желание за достигане на най-големите нехристиянски общества.
Лидерството в църквите. Бог е издигнал ново поколение от водачи, които Му служат отвъд тяхната собствена общност, но все още тези хора са малцина. Молете се за умножаването на зрелите лидери.
 
Недостигнатите. Малко нации по света имат по-голям брой хора тотално недокоснати с Евангелието. Молете се за:
  •  Мюсюлманите. Всред милионите мюсюлмани има само няколко хиляди вярващи християни, но техният брой се увеличава.
  • Хиндуистите, които се чувстват уязвими като религиозно малцинство. От 29 нисши касти само 4 са над 2% християни. Висшите касти остават противници на Евангелието.
  • Бихарските мюсюлмани, които отказват да живеят в Бангладеш, но на които не им се дава гражданство в Индия или Пакистан. Те живеят в огромни бежански лагери. Молете се това тяхно състояние да отвори врата за Евангелието.
  • Племенните народи, някои от които се противопоставят на Благовестието, а други не са имали възможност да чуят: анимистите Мру; будистите Чакма, Мок и Кхянг (между тях има 1200 християни).
  • Студентите, младите хора и децата. Над половината от населението е под 16 години. Много малко внимание им е обърнато.
Мисиите са добре приветствани заради техните социални програми, но само няколко са директно включени в благовестването и основаване на църкви. Молете се за закрилата на мисионерите, снабдяване на нуждите им и помазание в служението им.
 
Християнската литература, която е в голям недостатък, отпечатването и разпространението на Библията; християнското радио и филма “Исус”. Молете се за ефективното обучение на работещите с филма и за тяхната закрила, а така също и за свобода да се прожектира в населените места като средство за основаване на църкви.
 
Бъдете изобилно възнаградени от Господ за Вашите молитви за тази страна.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg