Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християните в Израел, пандемията и политическото разделение

Main Pic
Публикувана: 12.01.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 783
Коментари: 0
Както в много други страни, кризата Covid-19 принуждава църквите в Израел да се адаптират, да се събират онлайн и да правят всичко възможно, за да останат актуални и активни. Те са успели частично, но сериозното предизвикателство касае борбата за тяхната дългосрочна жизнеспособност.
 
Политическата криза не остава незабелязана от евангелските християни в страната и „църквите са много разделени на политическо ниво. Повечето арабски евангелски християни гласуват за Обединения арабски фронт, който през последните няколко години успява да обедини всички арабски политически фракции. Те представляват широк спектър от гласове”, обяснява Дани Коп, представител на Евангелския алианс на Израел.
 
Въпреки това, „има значително малцинство арабски евангелски вярващи, които гласуват за еврейски партии, тъй като Обединеният арабски фронт не обръща внимание на ислямисткото преследване на християните в страната и не предприема нищо за тях“, добавя Коп.
 
Междувременно „месианските евреи също са разделени, но са склонни да клонят повече към десни и националистически партии. Това показва, че евангелските християни са политически разделени”.
 
Евангелският алианс на Израел посочва, че „общностите в страната имат много различни идентичности и грижи. Макар че това често позволява богата комбинация от култури и разменяне на идеи, то води и до конфликт и неспособност да се оцени приносът на другите”.
 
„За съжаление, последователите на Исус в тази страна често не са единни по отношение на политическите въпроси. Няма да има по-голямо свидетелство за Тялото на Месията, ако наистина се научим да обичаме ближния си като себе си. Това е основната ни молитва”, заключават представителите на Евангелския алианс.

Източник: "Евангелски фокус"

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg