Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нов религиозен закон в Индия

Main Pic
Публикувана: 18.01.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 779
Коментари: 0
Още един щат в Индия е приел закон, забраняващ религиозните обръщения, съобщава базираната във Великобритания християнска медия Release International. Мадхя Прадеш замени съществуващото законодателство със строг нов закон, чиято цел е да попречи на индусите да променят религията си.
 
Наблюдателите на религиозната свобода в страната предупреждават, че това е най-суровият закон, който досега е приеман в Индия. Има опасения, че това може да доведе до забрана на християнското благовестие в цялата страна.
 
Последното проучване на тенденциите за преследване, направено от Release International, предупреждава за нарастващо гонение срещу християните в Индия през 2021 г. В отговор благотворителната организация призовава за отмяна на всички индийски закони срещу приемане на християнството.
 
Понастоящем поне девет индийски щата са приели закони срещу приемане на християнството, а някои като Мадхя Прадеш затягат съществуващото вече законодателство.
 
Според новите ограничения заподозрените могат да бъдат арестувани без заповед и да бъдат задържани без гаранция, а отговорността им е да докажат своята невинност.
 
Законът срещу приемане на християнството в Мадхя Прадеш е влязъл в сила от губернатора на щата на 9 януари. Той следва Утар Прадеш, който наложи подобен закон през ноември.
 
Според новите правила в Мадхя Прадеш всеки, който иска да промени вярата си, трябва да получи официално разрешение 60 дни предварително. Наказанието е до десет години затвор и глоба от 50 000 рупии.
 
Законът уж има за цел да предотврати смяната на нечия вяра със сила. Но на практика такива закони третират благотворителността за християните като подкуп, а предупрежденията за божествения гняв - като манипулация.
 
Новият закон гласи: „Никой не може да накара някого да приеме друга вяра, пряко или косвено, като използва невярно представяне на религията, пропаганда, използване на заплаха или със сила, неправомерно влияние, принуда или брак или по друг измамен начин.“
 
В Утар Прадеш, един от най-новите щати, приели такова законодателство, християнин от Южна Корея и трима индийски граждани са вкарани в затвора, след като са раздавали хранителна помощ на хора, засегнати от блокирането поради Covid.
 
Обвиняемият отрича да е предлагал пари или да е искал някой да промени религията си, просто е помагал на гладуващи хора.
 
Източник:Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg