Вторник, 02.03.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня"Ако някой служи на Мене, нека Ме последва; и където съм Аз, там ще бъде и служителят Ми; който служи на Мене, него ще почете Моят Отец." Йоан 12:26

OnLine
RSS Facebook Twitter

Мисури - първият щат без аборти

Main Pic
Публикувана: 19.01.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 309
Коментари: 0
Нов доклад на водеща про-лайф група установи, че Мисури става първият  „щат без аборти“ в Америка, тъй като последната клиника за аборти прекратява дейността си.
 
Миналата седмица базираната в Канзас Operation Rescue публикува своя „Статус на американските клиники за аборти през 2020 г.“ като част от годишното си проучване. Докладът установява, че „общо 45 заведения са затворили или спрели абортите в цялата страна през 2020 г., оставяйки един щат без активна клиника за аборти“.
 
Докладът на Operation Rescue съдържа и диаграма, в която се отбелязва кои щати имат нови клиники за аборти през 2020 г., при кои от тях има по-малко клиники за аборти и кои не наблюдават промяна в броя на абортите.
 
Сред щатите с най-големия брой клиники за аборти е Калифорния, където те са 149, а 3 нови клиники са отворени от 2019 г досега. В щата Минесота, която има 8 подобни болнични заведения, също има отворени 3 нови клиники.
 
Освен това, Колорадо, Мичиган и Северна Каролина са добавили по две нови клиники за аборти, докато Алабама, Кентъки, Мейн, Невада, Северна Каролина, Оклахома, Род Айлънд и Вирджиния са добавили по една клиника за аборти.
 
Според доклада в десет щата се наблюдава намаляване на броя на клиниките за аборти, като в Ню Йорк са закрити най-много, а именно 9 клиники. Междувременно щатът Вашингтон има три по-малко, докато Кънектикът, Ню Джърси и Тексас са затворили по две клинки за аборти.
 
Щатите, в които е останала само по една клиника, включват Мисисипи, Северна Дакота, Южна Дакота, Западна Вирджиния и Уайоминг.
 
Източник: The Christian Post
Превод: Петя Зарева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg