Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Молитви за Джо Байдън при встъпването му в длъжност

Main Pic
Публикувана: 19.01.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1937
Коментари: 0
Днес е денят, в който предстои встъпването в длъжност на Джо Байдън като 46-и президент на САЩ. Много от християните се чувстват неспокойни поради политическите вълнения, на които сме свидетели през последните седмици и месеци. Мнозина се чудят дали тази суматоха ще продължи през следващите четири години. Можем обаче да сме сигурни, че независимо от това кой е на този пост, Библията ни призовава да се молим за хората, които ръководят всяка страна. Днес е важен ден за САЩ и за молитви към Бога, тъй като политиката в тази огромна страна влияе и в целия свят.
 
Библията ни призовава да се молим за нашите водачи и избрани служители. Трябва да помолим Бог да напътства всеки водач, за да взема справедливи решения, да се грии за най-беззащитните си поданици и да следва Божието сърце, както лидери като цар Давид (1 Царе 13:14). Вярваме, че Бог и контролира днешното събитие, при което новият президент на САЩ Джо Байдън ще положи клетва.
 
Павел напомня на вярващите, че Бог е установил лидерството и има план за всеки земен водач. Можем да си припомним стихове като Римляни 13:1: "Всеки човек да се покорява на властите, които са над него, защото няма власт, която да не е от Бога...",
 
както и 1 Тимотей 2:1-4:
 
"И тъй, увещавам, преди всичко, да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения за всичките хора, за царе и за всички, които са високопоставени, за да преминем тих и спокоен живот, в пълно благочестие и сериозност."
 
Апостол Петър също увещава: "Почитайте всички, обичайте братството, от Бога се бойте, царя почитайте" (1 Петър 2:17). 
 
Имайки предвид тези стихове, християните са призовани да се молят за лидерите и за благоденствието на страната, в която живеят. От Библията знаем, че тези думи са написани по времето на Римската империя, когато християните са гонени, преследвани и убивани заради вярата си в Господ Исус Христос и свидетелството за Него. Нека и ние да призовем Божията милост:

Небесни Татко, днес новият президент на САЩ, Джо Байдън, заема поста си. Молим Те да насочваш стъпките му, докато е в Белия дом. Нека той знае какво е добро, кое е справедливо и кое е милостиво и да действа според принципите, които намираме в книгата на пророк Михей 6:8.

Господи, знаем, че имаш план за всеки лидер и че си установил всяка власт в миналото, настоящето и в бъдещето. Нека Джо Байдън следва примера на богоугодните водачи, за които четем в Писанието като Давид, Езекия, Йосия и Йосафат. Те Ти се довериха и Ти им помагаше да водят нацията си със сила, смелост и състрадание.

Нека Джо Байдън да води народа, като се съобразява с думите, които намираме в Писанието. И нека той потърси ръководството на мъдрите вярващи, Библията и самия Бог за това как да бъде най-добрият водач според Божието сърце. В името на Господ Исус Христос, Амин.

Източник:  Christian Headlines

Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg