Вторник, 19.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня"Зле ли страда някой от вас, нека се моли. Весел ли е някой, нека пее хваления." Яков 5:13

OnLine
RSS Facebook Twitter

Стотици убити в църква в Етиопия

Main Pic
Публикувана: 20.01.2021
Автор: А. Кумар
Прочетена: 799
Коментари: 0
Църквата Maryam Tsiyon в Аксум, Етиопия, която твърди, че притежава ковчега на завета, е била атакувана от етиопското правителство по време на гражданска война в региона.
 
Местните жители вярват, че църквата е била нападната, за да може ковчегът да бъде взет. Съобщава се, че жителите, които се криели в църквата, докато боевете се водели навън, са изведени и убити от бунтовниците. Това се е случило в района на Тигрей в Етиопия, място, което е в непрекъсната война.
 
Според анализ от Европейската програма за Африка, етиопските национални отбранителни сили ENDF също съобщават, че Църквата „Мариам Цион“ е била атакувана. Местните хора вярват, че целта на нападателите, е да отнесат Ковчега на завета в Адис Абеба. Стотици хора, криещи се в църквата "Мариам Цион", са били изведени и разстреляни на площада отпред. Броят на убитите хора се отчита като 750".
 
Има и кадри, показващи последствията от клането. Показани са някои от хората, които са били убити от военните служители на етиопското правителство. Военните се борят с антикомунистическа въстаническа сила, която контролира региона.
 
Групата, Народен фронт за освобождение на Тигрей, е отговорна за свалянето на комунизма в Етиопия през 1991 г. Те доминират на политическия фронт, докато не са разформировани като партия след доклади за военни престъпления, предимно от страна на правителството.
 
Войната между комунистическите бунтовници и ENDF е причина за изселване на хората в региона. В доклад на ООН  се посочва, че  4,5 милиона души от местните жители се нуждаят от спешна помощ. Само 77 000 души в Meкеле и 25 хиляди в бежанските лагери Maи Айни и Aди Харуш са получили храна и подкрепа от ООН и нейните партньори. 
 
Източник: Christian Post
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg