Вторник, 19.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Освободен е отвлечен християнски професор

Main Pic
Публикувана: 21.01.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1599
Коментари: 0
Според публикация на Morning Star News професор в християнски университет е бил освободен, след като е бил отвлечен от терористи в Нигерия. Нигерия е водеща в света по отвличания на християни, съобщава Open Doors.
 
Джон Фатокун, професор по изчислителна математика и числени анализи и заместник-ректор на Университета  "Анкор" в Лагос, е бил освободен в сряда (20 януари), след като е заловен от терористи в понеделник (18 януари), докато пътувал от Джос до щата Насарава.
 
„Въпреки изпитанието, моята вяра остава непоклатима“, казва Фатокун пред репортери, според Legit, нигерийски информационни новини. „Ще продължим да работим, да се молим и да възпитаваме благочестиви мъже и жени, които са предопределени да променят историята и да направят Нигерия по-добро място за поколенията напред“.
 
Фатокун не идентифицира своите похитители, но мюсюлманските терористи са много активни в нигерийския щат Насарава.
 
Съобщава се, че според помощник-регистраторът на Anchor University и ръководител на стратегията и комуникациите, Окесола Сануси, професор Фатокун е бил освободен след отправени сериозни молитви от негово име.
 
Anchor University в сряда (20 януари) потвърди освобождаването на професор Фатокун в публикация на страницата на училището във Фейсбук.
 
„За слава Божия, заместник-ректорът на Anchor University, професор Дж.O. Фатокун е освободен “, се посочва в публикацията.
 
Християнският университетски професор е отвлечен, докато пътува от Йос, щата Плато до град Кефи в щата Насарава, северна централна Нигерия. Съобщава се, че е заловен около 21 часа в село Курми Шинкафа, щат Насарава, окръг Кокона, докато е бил на път за Кефи, за да остави едно от децата си в гимназия; след това той планирал да се върне в университета в Лагос, в югозападна Нигерия.
 
Anchor University е част от християнското служение Deeper Life, където пастир д-р Уилямс Кумуи е главен надзорник. Въпреки че подробности за освобождаването на Фатокун не бяха публикувани, говорителят на Anchor, Сануси заяви по-рано тази седмица, че похитителите искат 20 милиона найри (52 177 щатски долара) като откуп от библейската църква Deeper Life.
 
Нигерия е водеща в света по брой отвлечени християни за миналата година (ноември 2019 г. - октомври 2020 г.). Според християнската организация Open Doors техният брой е 990 души. В Световния списък за наблюдение на организацията за 2021 г. на страните, в които е най-трудно да бъдеш християнин, Нигерия за първи път се нареди в топ 10, скачайки до номер 9 от номер 12 през предходната година.
 
 
Източник: Morning Star News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg