Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Един милион долара глоба за присъствено богослужение в църква в Калифорния

Main Pic
Публикувана: 25.01.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 731
Коментари: 0
Съдия от Калифорния е заявил, че пастирите на известна църква,  провеждала богослужения на закрито, няма да лежат в затвора, въпреки че са осъдени да платят  значителна глоба от над 1 милион долара.
 
Адвокат Робърт Тайлър, който представлява църквата Calvary Chapel в Сан Хосе и нейният пастир Майк Макклър, са заявили след съдебното заседание, че съдията на окръг Санта Клара се е съгласил да ограничи наказанието само до "парични санкции". Съдията няма да налага ефективни присъди на Макклър или други пастири, нарушили забраната за провеждане на присъствени богослужения.
 
Църквата е провеждала служби на закрито в нарушение на пандемичните здравни ограничения. Църквата също е нарушила съдебната заповед за карантина през ноември, налагаща здравните ограничения.
 
Calvary Chapel е осъдена да плати глоби за повече от 1 милион долара, въпреки че адвокат Тайлър и други поддръжници на църквата се надяват съдът да застане на страната на вярващите и да постанови, че глобите не трябва да се плащат.
 
„В допълнение към тази пандемия от коронавирус има има една още по-голяма пандемия“, коментира Тайлър. "И тази пандемия засяга психичното здраве, засяга заетостта, засяга бизнеса."
 
Хората "буквално са спасени от самоубийство и депресия, отчаяние и самота заради служението на църквата", пояснява адвокат Тайлър.
 
В коментари след съдебното заседание пастир Макклър е пояснил, че църквата се опитва „просто да помогне на хората ... както винаги е правила“.
 
„Тъжно е да видиш държава като нашата, която се бори срещу църквата“, казва Макклър. „Но трябва да помним какво прави Америка велика. Това е нашето доверие в Бога.
 
„... Казват, че можете да изкарате 30 дни без храна. Можете да живеете три дни без вода. Но не можете да преживеете и три секунди без надежда. Америка трябва да чуе Благата вест за Евангелието на Исус Христос. Трябва да се подчиняваме на Божието Слово. А то иска от нас да се събираме заедно и да се покланяме на Бога."
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg