Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бракът е приключение - интервю с Миро и Ели Маринови

Main Pic
Публикувана: 08.02.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2011
Коментари: 0
Пастир Миро и съпругата му Ели са посветили живота си да помагат на хората да познаят Исус Христос като Господ и Спасител и да станат Негови посветени последователи. 
 
Като служители Миро и Ели израстват в ЕПЦ, Варна. В периода между 1999г. и 2011г. участват в различни дейности и служения в живота на църквата. 
 
Пастирското служение Миро започва през 2011г. като пастор на ЕПЦ Троян. След 8 години и половина, от 01.09.2020г. той и съпругата му стават част от екипа на ЕПЦ, Варна, където служат заедно с пастир Николай Кокончев и съпругата му Елза. От началото на 2021г. Миро поема ролята на пастир на ЕПЦ, Варна.
 
Пастир Миро и съпругата му Ели са женени от 1998г. и имат 5 деца: една дъщеря - Радост, и 4 сина - Николай, Станислав, Емануил и Матей. 
 
Пастир Миро служи и като член на Ръководството на Съюза на Евангелските петдесятни църкви в България.
 
 
ЕВ: Вие сте семейство с призвание и посвещение да служи на Бога. Каква е цената, която плащате?
 
П-р Миро: Винаги, когато говорим за призив и посвещение за следване на този призив, е ясно, че има цена. Аз не мисля, обаче, че ние сме тези, които могат да определят каква е цената, която плащаме. Ние знаем, че има такава и с приемането на призива, сме решили да я платим. Без да се договаряме или спазаряваме с Бог. Независимо какво губим - време с децата или родителите, житейски комфорт, приятели, ваканции..., всичко правим с вяра, че цената, която плащаме, не може да се сравни с радостта във Вечността.
 
Ели: Цената... дали това е моментът да се оплачем, ха-ха... Трудно е да се говори за цена. Има моменти, когато сме се чувствали притиснати от обстоятелства или пък разтегляни в личния си предел на издръжливост, но от позицията на вече изминалото време се оказва, че тогава сме се учили най-много, а и имаме многобройни свидетелства за Божията милост. Бог е добър винаги!
 
ЕВ: Бракът е ярем, който се носи от двама, станали едно. Какво означава това конкретно за вашето семейство?
 
П-р Миро: Когато станахме семейство, решихме едно: вече няма АЗ, има само НИЕ; няма МОЕ или ТВОЕ, има само НАШЕ. Ние сме ЕДНО. ЗАЕДНО е силата на нашето семейство.
 
Ели: Яремът се асоциира с робство, тежест, безкрайно носене на непосилно тежък товар. С нищо от това не бих свързала нашия брак. Ако трябва да избера дума, то тя би била приключение. Да! Нашият брак е нашето приключение!
 
ЕВ: В свят, за който децата са пречка в кариерата, вие демонстрирате, че те са безценно благословение от небето? Какво ви дават вашите деца?
 
П-р Миро: Децата ни дават сигурност и радост. За нас те са нашата награда и свеж полъх на надежда за бъдещето. Бог ни даде много и продължава да работи с нас като родители и служители именно чрез децата ни.
 
Ели: Обичам този въпрос! Децата... Те са толкова голямо богатство, пълнят дните с палитра от всички възможни емоции, с тях живота ни е шарен и весел.
 
ЕВ: Освен че служите като пастири, вие имате и служение, специално насочено към младото поколение. Какво трябва да знаят неженените за тайнството на брака?
 
П-р Миро: Бракът е приключение, в което се впускаш с всичко, което имаш. Той и тя, заедно с още Някой, ще творят и постигат неща, които сами няма да могат. Бракът е приключение, което има цел, която е свързана с Вечното намерение на Създателя.
 
Ели: Еее, Миро го каза толкова точно, че трудно мога да добавя нещо! Брак. За да напълните тази дума със съдържание и стойност, ще трябва да положите повече целенасочени усилия, повече молитва, повече вяра и никога да не забравяте да се смеете заразително!
 
ЕВ: Как съвместявате грижите за семейството и служението на ближните, без едното да пречи на другото?
 
П-р Миро: Стараем се, въпреки че винаги има време, в което едното е приоритет, никога едното да не става жертва на другото и обратно. Много е трудно понякога, но тук Бог има възможност, заради нашето посвещение към Него, да направи това, което ние не можем. Той е Верен и винаги успява! 
 
Ели: Всички си помагаме във всичко и се подкрепяме. Добрата организация е важна, от всяка невъзможна ситуация има изход и най–важното: силата е от Господа!
 
ЕВ: Моля, споделете вашето лично послание към читателите на ЕВ за Седмицата на брака!
 
Семейството е невероятно приключение, което трябва да бъде изживявано с радост и възхищение, независимо че светът около нас непрекъснато се бори дори срещу самата идея за семейството.
Битката за семействата ни, обаче, продължава. Заплахата не е толкова отвън, колкото отвътре. За да се случва нещо в домовете ни, ние трябва да го поканим. И понеже Исус Христос е Единственият, Който стои между семействата ни и разрухата, нека поканим Него и да градим живота си върху Него като основа!
Колкото и невероятно да звучи, днес е реално едно семейство да бъде здраво, щастливо и да служи на Бог!
Животът ни в Христос е скрит у Бога и трябва да бъде изживян с радост и мир!
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg