Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бой се, не бой се!

Main Pic
Публикувана: 14.02.2021
Автор: Людмил Ятански
Прочетена: 844
Коментари: 0
Аз съм твой щит,” казва Бог на един свой приятел. И това не са празни думи. Току-що приятелят на Бога е извършил поредица от не съвсем разумни постъпки. И все още диша и живее. Не е унищожен от своята неразумност.
 
Та, запитах се аз, какво означава Бог да ти каже, че е твой щит? Изглежда доста шаблонно изказване и извиква картината на един кожен или дървен, обкован с метал щит, който пази донякъде, но не съвсем.
 
Скоро гледах криминален филм и в него убиец стреля от упор в полицай, който проверява колата му. Куршумът се удари в защитната жилетка на полицая и не го повреди. Но последва втори изстрел в главата. Там нямаше жилетка и смъртта посети бедния човек. Има ли изобщо някаква сигурна защита в живота ни? Има ли нещо непробиваемо отвън или отвътре? Ами няма!!! Всичко бива заобиколено и никой не може да избегне смъртта.
 
Но реалността всъщност е малко по-различна. Когато Бог каже, че е щит, Той декларира, че е защитник на човека. Това означава, че няма пролука. Няма пропуск. Има защита. Защита от врагове, защита от приятели. Защита най-вече от собствената ни глупост и немощ. Колко интересно! Ако Бог ти каже, че е твоя защита, това означава, че е абсолютна защита, защита от всичко. Сигурна защита.
 
Бог запази Авраам от пътуването му в Египет. Пътуване, на което не беше изпратен и рискува живота си и този на жена си. Освен това рискува изпълнението на обещанието от Бога, защото фараонът взе Сара в харема си. И за малко Авраам да се размине с жена си. Добре че имаше "късмет", както някои хора казват и пожелават. Колко наивно! Добре че Бог бе негов щит. И го опази от този позор – да загуби жена си, потомството си и накрая живота си.
 
Бог ни пази отвън, но и отвътре. Пази ни от прибързване. Пази ни от нетърпение. Пази ни от непостоянството ни. Пази ни, пази ни. И макар защитата Му да е невидима, тя е толкова осезаема.
 
Всичко съдейства за доброто на човека, който люби Бога. Няма събитие, обстоятелство или ситуация, които да не са за наша полза, когато сме станали приятели на Бога. Напротив, освен че Бог ни пази, Той използва всичко, за да ни обогатява и изгражда.
И така, не бой се, защото Бог е твой защитник, ако Го обичаш и е твой Бог.
 
Но бой се от Бога, защото за боящите се от Бога няма оскъдност!!!! Понеже Бог ги пази и ги обогатява. Защото всичко работи за доброто на тези, които любят Бога. Защото боящите се от Бога изграждат живота си в пълна зависимост от Бога и Неговите принципи и истини.
 
И така бой се, но не бой се! Защото Бог е твой щит, наградата ти е твърде голяма!!!
 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg