Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Евангелският свят се сбогува с Карман

Main Pic
Публикувана: 16.02.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1112
Коментари: 0
Легендарният християнски изпълнител Карман е починал в Лас Вегас, Невада на 16 февруари 2021 г. Той е член на Залата на славата на Евангелската музика. Карман е починал в болница, след като се бори с поредица от усложнения в резултат на операция на хиатална херния. Можете да си припомните подробности тук.
 
Кармело Доминик Личиардело, познат на феновете по целия свят като „Карман“, навърши 65 години само преди месец.
 
Роден на 19 януари 1956 г. в Трентън, Ню Джърси, Карман започва музикалната си кариера, свирейки на барабани в групата на майка си на 15-годишна възраст. Карман държи световния рекорд за най-голяма публика, дошла да види един-единствен християнски изпълнител. Той поставя рекорд за най-големия концерт на стадион в Тексас с повече от 71 000 фенове и повече от над 80 000 фенове, дошли на концерта му в Чатануга, Тенеси.
 
Сред многото си отличия Карман получава и наградата „Дом на надеждата за хуманитарна дейност“ за положителното си влияние в живота на американската младеж през 2006 г. Сред другите известни получатели на тази награда са Роналд и Нанси Рейгън и Били Греъм. Музикалната асоциация на госпъл музиката удостоява Карман със звезда в Залата на славата на GMA Gospel Music през 2018 г.
 
Бордът на GMA обявява Карман за „Съвременен християнски изпълнител на годината“ през 1992 и 1995 г., а през 1993 г. албумът му „Пристрастен към Исус“ печели отличието за Съвременен християнски албум на годината. Карман е номиниран няколко пъти за Грами за най-добър съвременен поп изпълнител на госпъл музика. Неговият албум „Преди много време в земя, наречена Витлеем“ е номиниран за „Албум на годината“ от звукозаписната академия през 1986 г.
 
През 1985 г. издаването на първата му песен №1, "The Champion", затвърждава мястото му в музикалната история и определя кариерата му на човек, известен със своята издръжливост, твърдост, отдаденост и неподправен талант. Всеки, който е познавал Карман, знае, че за него най-голямото постижение в живота е спечелването на милиони души за Христос.
 
Мат Фелтс, мениджър на Карман, заявява: "Когато Карман възобнови турнето си отново преди няколко години, той се притесняваше, че никой няма да се интересува, че се е върнал на сцената. Той сгреши. Всяка вечер феновете пълнеха концертните зали и неговото служение беше толкова мощно. Този свят загуби една личност, която пръскаше светлина в тъмнината, но днес Карман видя плодовете на своя труд."
 
По-късно този месец Карман планираше да започне концертна обиколка в 60 града.
 
Източник: GMA
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg