Вторник, 02.03.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня"Ако някой служи на Мене, нека Ме последва; и където съм Аз, там ще бъде и служителят Ми; който служи на Мене, него ще почете Моят Отец." Йоан 12:26

OnLine
RSS Facebook Twitter

Масови убийства пред църква в Тигрей, Етиопия

Main Pic
Публикувана: 23.02.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 688
Коментари: 0
Продължават нападенията в Тигрей, извършвани от правителствата на Етиопия и Еритрея. Гражданите, живеещи в Тигрей - древно царство в крайния север на Етиопия - съобщават за избиването на най-малко 800 тигрейци от съюзническите сили на правителството на Еритрея в Етиопия.
 
След като телефонните връзки са възстановени, свидетели на масовото клане информират Асошиейтед за случилото се в Тигрей, в църквата "Света Мария", където са избити стотици невинни хора.
 
Един от дяконите на църквата, който се свързва с американската медия "Асошиейтед прес", разказва за „изнасилвания, грабежи“ и „жестоки умишлени масови убийства“.
 
Друг гостуващ университетски преподавател, Гету Мак, казва пред "Асошиейтед прес", че еритрейските и етиопските войници "са започнали да убиват хората, които са се прибирали от църквата в домовете си, просто защото са били на улицата. Той споделя:
"Беше ужасно. Почти на всеки ъгъл имаше мъртви тела. Хората плачеха."
 
"Асошиейтед прес" съобщава, че градът започва да мирише на смърт, тъй като телата остават непогребани в продължение на дни. Причината за това е, че правителството на Еритрея отказва да позволи някого да погребва мъртвите. Съобщава се, че хиени започнали да ядат телата на убитите, а свидетели съобщават, че са били ужасени от виенето на хищните животни.
 
Според "Ню Йорк Таймс" през 70-те и 80-те години бойците на областта Тигрей са водили война срещу омразния марксистки диктатор на Етиопия. Диктаторът пада през 1991 г., а тигрейците - считани за национални герои - управляват нацията през следващите 30 години.
 
През 2018 г., след като Абий Ахмед е назначен за премиер на Етиопия, той сваля тигрейските лидери. След това, през ноември 2020 г., напрежението се засилва, когато Абий започва военни удари срещу Тигрей, отбелязвайки началото на жестока война.
 
Множество агенции за помощ заявиха, че етиопците са изправени пред масов глад, ако някой не се намеси за спиране на войната. Етиопското правителство отрича да е извършило каквито и да било зверства, но ООН казва, че има информация, която доказва обратното. В тази връзка говорител на ООН е заявил: „Получихме достоверна информация за нарушения на международното хуманитарно право и закона за правата на човека от всички страни в конфликта - включително артилерийски удари по населени места, умишлено стрелба по цивилни лица,  убийства и масови грабежи."
 
Източник: Chrisian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg