Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Удоволствието да се покоряваме

Main Pic
Публикувана: 28.02.2021
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 643
Коментари: 0
„Понеже законът бе даден чрез Моисей, а благодатта и истината дойдоха чрез Исуса Христа“ (Йоан 1:17)
 
Йоан Богослов иска да ни покаже нещо важно за Божия закон, затова казва: „Законът бе даден чрез Моисей, а благодатта и истината дойдоха чрез Исуса Христа“.
 
Апостолът сякаш иска да каже: „Законите, дадени чрез Мойсей, водят към живот, правда и всичко останало, което е добро. Но много повече е дадено чрез Христос. Той дойде и напълни празните ни ръце. Той изпълни изискванията на Божия закон. Той донесе Божията благодат и истина“.
 
Христос ни направи способни да пазим първата, втората и третата заповед. По този начин ние можем да се доверим и да имаме вяра в Бога като в наш Баща. Ние започваме да Го хвалим с радостни сърца и да смятаме името Му за свято.
 
Откъде идва всичкото това добро? Ние със сигурност не сме направили нищо, с което да го заслужим. Никое от добрите ни дела, извършени в покорство на Божиите закони не са го заслужили. То идва от просветлението на Светия Дух и се обновява чрез божието Слово и чрез вяра в Христос. Чрез тези неща ние сме получили нов дух, който прави Божието Слово и закони приятни за изпълнение.
 
Сега ние намираме радост в това да се доверяваме на Бога повече от всичко. Усещаме, че можем да направим това. Дадено ни е едно ново начало и  ние вече сме научили основните неща. Благодатта, която Христос ни е дал чрез вяра прави покорството на първата заповед радост.    
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg