Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Приемна майка става мисис Вселена

Main Pic
Публикувана: 04.08.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 621
Коментари: 0
Виктория Питерсън, която е осиновена, а понастоящем е приемна майка, спечели титлата "Мисис "Вселена". В публикация във Фейсбук преди дни, Питерсън сподели снимки на събитието, докато тя лично отдава слава на Бога за спечелването на конкурса.
 
"Славата да бъде на Бога во веки веков, амин", пише тя.
 
Във видеото "Students pro LIFE", заснето през 2020 г., Питерсън разкрива, че е зачената при изнасилване и благодари на майка си, че е избрала живота, вместо да направи аборт.
 
"Моята майка героично и смело е решила да не направи аборт, след като е била изнасилена и днес аз съм жена, която страстно се застъпва за премахване на страданията на неродените в утробата, затова реших да стана приемна майка", казва Виктория.
 
Питерсън разказва, че е оставена в системата за приемни грижи, когато е била на 12 години и е осиновена от Скот Уикман, който е бил и нейният треньор в гимназията.
 
"Когато се запознах със Скот, аз просто се лутах в живота, защото ученето и бягането бяха единствените неща, в които бях добра. Това ми беше позволено да правя извън приемния ми дом", обяснява тя.
 
"Уважавах Скот и го приемах сериозно, защото той е посветен в работата", продължава тя. Той е почтен човек. Нямах много достойни мъже в живота. Нямах представа, че той ще изиграе такава голяма роля в моя живот."
 
Според данни на CBN News, Питерсън посещава колежа "Хилсдейл" и завършва през 2018 г. Тя се омъжва за съпруга си Джейкъб и след време те самите стават приемни родители.
 
Виктория е основател на организацията с нестопанска цел "Bring Beloved". Чрез нея тя се стреми да информира обществото за ролята на приемната грижа и да покаже колко ценни са всички подрастващи като деца на Бога.
 
"Моят опит в приемната грижа като дете, което е било в системата и като приемна майка, подхранва моята страст да възпитавам собствените си деца, както и да се застъпвам за възстановяване на семейството като цяло", заявява тя на своя уебсайт. "Сърцето ми е посветено на работата с младите хора, уязвимите младежи и страдащите семейства", добавя Виктория.
 
"Споделям живота си с другите. Не се боя да бъда уязвима с надеждата да позволя на моя Небесен Баща, Бог, да бъде изявен чрез живота ми. Много бих искала да предложа надежда на страдащите, да служа на хората независимо от техния произход", заключава Питерсън.
 
Питерсън работи и с юношите в Америка, като помага на приемните деца да намерят домове преди да на станат на 18.
 
В своя публикация във Фейсбук през май, Питърсън, която по това време е известна като г-жа Минесота, споделя как конкурсът ѝ позволява да повиши още повече осведомеността относно системата за приемни грижи.
 
"Да бъда мисис Минесота в конкурса Мисис Вселена ми даде още една възможност да информирам хората как могат да помогнат на младежите в приемна грижа от перспективата на осиновено дете, приемна майка и адвокат! Чрез това начинание мога да бъда глас за безгласните", пише Виктория. "Ще дам възможност на безгласните да издигнат своя глас! Безгласните имат глас. Просто трябва да се вслушаме!"
 
Източник: Christian Headlines
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg