Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

3 убити след стрелба в църква в Алабама

Main Pic
Публикувана: 19.06.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 619
Коментари: 0

Трима души са загинали след стрелба по време на вечеря на възрастни хора в църква близо до Бирмингам, Алабама, съобщава местната полиция. Членове на църквата били събрани на общение, когато възрастен мъж започнал да стреля беразборно по вярващите.

 
Полицейското управление на Vestavia Hills в града не посочва името на 84-годишната жена от Хувър, Алабама, която е починала в петък, ден след стрелбата в епископалната църква "Свети Стефан" в града с около 40 000 души на около 11 км югоизточно от Бирмингам.
 
Полицията идентифицира другите жертви като Уолтър Рейни, 84 г., от Айрондейл, Алабама, починала на място в четвъртък; и Сара Йегър, на 75 години, от Пелхам, Алабама, починала в болница в четвъртък.
 
Властите съобщават, че стрелецът е 71-годишен мъж, който от време на време е посещавал църквата, и се е представял като г-н Смит, но до момента не коментират мотива за престъплението му. По време на брифинг в петък полицията съобщи, че един мъж от членовете на ​​църквата е успял да удари  стрелеца със стол по главата и да го обезвреди, докато полицията не пристигне, за да го задържи. Убиецът е обвинен в предумишлено убийство.
 
Лидерът на църквата п-р Джон Бъръс е казал в изявление в петък сутринта: „Сърцата ни са съкрушени от ужасната трагедия, която се случи тази вечер в "Свети Стефан".
 
„Повече от всичко моля за вашите молитви за нашата общност, особено за ранените и семействата на починалите. Това са стълбовете на нашата общност и не мога да ви кажа колко болезнено е това за цялата ни църква и за по-широката общност в квартала и града. Има много неща, които ще бъдат споделени през следващите дни и седмици, докато се стремим да осмислим това трагично събитие."
 
Той добавя: „Знам, че много от вас питат какво можем да направим. Можем да се молим и можем да се събираме. Хората са се събирали като последователи на Христос в продължение на 2000 години поради вярата, че отворените обятия на Бога могат да достигнат до цялото човечество чрез болка и най-необяснима загуба. Събираме се, защото знаем, че любовта е най-мощната сила на този свят и тази нощ, и в дните, месеците и годините, които идват, ще се придържаме към тази истина, като знаем, че любовта на Христос винаги ще осветлява пътя ни".
 
В отделно изявление п-р Бъръс обяснява, че църквата получава голяма подкрепа по време на трагедията.
 
Той казва: „През последните 24 часа хиляди имейли, телефонни обаждания и текстови съобщения пристигнаха в "Свети Стефан" от цял ​​свят, напомняйки, че сме дълбоко свързани, подкрепяме се и вървим заедно с вяра. Съседи се мобилизират и църкви от цял ​​Бирмингам и отвъд него ни подкрепят в молитва. Вярвам с цялото си сърце, че светлината и любовта на Христос започват да пробиват този мрачен момент. И ние ще вървим в любов, водени от Христовата светлина един с друг през следващите дни и месеци."|
 
Църквата е имала молитвено бдение, а епископ Майкъл Къри е организирал молитви за църквата в околните църкви. Църквата ще поднови планираните служби в неделя.
 
Източник: Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg