Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Трагедия в църква в Мексико

Main Pic
Публикувана: 22.06.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 542
Коментари: 0
Мексиканските власти съобщиха във вторник, че издирват телата на трима души, включително двама йезуитски свещеници, както и други четирима души, които са били отвлечени в Северно Мексико.
 
Държавната прокуратура в Чихуахуа, по протежение на границата със САЩ, заяви в изявление, че е получила доклад в понеделник, че трима души са били убити в град Серокахуи, след като мъж се е укрил в църква, за да се предпази от нападение.
 
По-късно властите казаха, че мъжът, идентифициран като екскурзовод, е бил "отведен" в църквата.
 
"Те влязоха в църквата, преследваха човека и го убиха. Очевидно свещениците излязоха и те също бяха убити", казва президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор пред репортери във вторник по време на редовната си сутрешна пресконференция, след като беше попитан за убийствата.
 
След това телата на тримата са били отнесени от група мъже в задната част на пикап, казва в радио интервю Луис Херардо Моро, ръководител на йезуитите в Мексико.
 
Моро казва, че йезуитите се надяват да чуят коментара на папа Франциск за ситуацията и че двама свещеници са останали в църквата в малкия град в планинската верига Сиера Тарахумара, дом на местната група Рарамури, въпреки нарастващото насилие от страна на картела.
 
Държавните власти казаха, че убийства е имало в същия град в понеделник сутринта. Съобщава се за отвличането на двама мъже, жена и дете, които все още са в неизвестност.
 
Четирима туристи са били отвлечени от хотел в града, казва пред Ройтерс източник от полицията, който поиска да не бъде идентифициран.
 
Федералното министерство на сигурността съобщи във вторник следобед, че е идентифициран заподозрян за убийствата.
 
„Разследването напредва и уверявам всички ви, че ще имаме резултат“, казва губернаторът на щата Мария Евгения Кампос по време на пресконференция във вторник.
 
Източник: Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg