Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нобелов лауреат продаде медала си на търг

Main Pic
Публикувана: 22.06.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 381
Коментари: 0
Руският журналист Дмитрий Муратов продаде на търг своята Нобелова награда за мир за рекордните 103,5 милиона долара, за да събере пари за украински деца бежанци.
 
Купувачът, който иска да остане анонимен, е от чужбина, тъй като продажбата на стойност 103,5 милиона долара се равнява на 100 милиона швейцарски франка. Според говорител на Heritage Auctions, който се занимава с продажбата в Times Center в Ню Йорк, печелившата оферта е направена чрез пълномощник.
 
„Надявах се, че ще има огромна солидарност, но не очаквах да е толкова голяма сума“, каза Муратов в интервю.
 
Наддаването започна онлайн на 1 юни, за да съвпадне с Международния ден на детето, и приключи почти три седмици по-късно, в понеделник, навреме за Световния ден на бежанците.
 
Муратов, който получи златен медал през октомври 2021 г., е съосновател и главен редактор на независимия руски вестник "Новая газета". Изданието беше закрито през март тази година поради репресиите на Русия срещу журналисти и общественото несъгласие в светлината на инвазията на страната в Украйна през февруари.
 
Според Асошиейтед прес, след като преди това обяви, че ще дари 500 000 долара за благотворителност, Муратов също реши да продаде престижната награда на търг.
 
Приходите незабавно отидоха в УНИЦЕФ, за да помогнат на украински деца, разселени от продължаващата война.
 
Офертата от над 100 милиона долара, направена в понеделник вечерта, изненада присъстващите, тъй като най-високата оферта от по-рано през деня беше само 550 000 долара.
 
Източник: Christian Headlines
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg