Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Невидими пазители

Main Pic
Публикувана: 26.06.2022
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 541
Коментари: 0
Ангелът на Господа се опълчва около ония, които Му се боят, и ги избавя.” (Псалм 34:7)
 
Нито един християнин не трябва да мисли, че е сам в момента на смъртта. Ние трябва да знаем, че върху нас са вторачени много очи. Първо, ако един човек вярва на Божиите думи и се прилепва към тайнствата, той знае, че Самият Бог и Христос присъстват и са до него. Второ, ангелите, светиите и всички християни също го  наблюдават.
 
Ако християните можеха да си представят това и да не се съмняват в тази истина, те биха починали с увереност. Всеки, който се съмнява в това, не разбира тайнството на тялото Христово, в което, Господната трапеза, помощта, любовта, утехата и подкрепата във време на нужда са дадени, обещани и запечатани. Понеже ако вярвате в тези знаци и думи на Бога, то Божиите очи са върху вас.
 
Както Господ казва в псалмите: „Ще те съветвам, Като върху тебе ще бъде окото Ми” (Пслм 32:8). Ако Бог гледа към вас, тогава всички Негови ангели, светии и други същества ще гледат в същата посока. И ако останете във вярата, тогава всички те ще ви вдигнат и ще ви носят на ръце. Когато душата ви напусне вашето тяло, те ще бъдат там, за да я приемат. Вие няма да загинете.
 
Това е потвърдено от историята на Елисей и неговият слуга, когато враговете им ги бяха обкръжили. Елисей каза: „Тези, които са с нас са повече от тези, които са с тях” (2 Царе 6:16-17). По подобен начин тези, които уповават на  Бога, също са заобиколени от ангели, дори да не могат да видят това. Думите на Псалм 34:7 и следващите стихове, са удачни в този случай: „Ангел от Господа се опълчва около ония, които Му се боят, и ги избавя”.    
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg