Неделя, 01.10.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня"и ще познаете истината и истината ще ви направи свободни." Йоан 8:32

OnLine
RSS Facebook Twitter

Отвлечен чилийски мисионер е освободен

Main Pic
Публикувана: 27.06.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 858
Коментари: 0
Чилийският мисионер, който беше отвлечен по-рано този месец от банда в Хаити, възхвали Бога, след като беше освободен след дни на преговори.
 
Естебан Замбрано излезе с публикация в социалните мрежи, за да сподели своята благодарност към Бога и към всички, които се молиха за него и семейството му.
 
Той пише: „Искам да ви благодаря за загрижеността, за всички молитви, които отправихте към Бога за мен. Напълно осъзнавам цялата подкрепа, оказана на семейството ми през времето, когато бях отвлечен. Искахме да споделим нашата благодарност, преди всичко към Бога, защото видяхме Неговата грижа за нас, Неговата грижа за мен през времето, когато бях отвлечен, така че преди всичко ние благодарим на Него, че съм свободен“, каза Замбрано.
 
32-годишният мисионер споделя как е бил отвлечен в столицата на Хаити, Порт о Пренс, на 8 юни.
 
Докато Естебан е на път за училището, където преподава уроци по испански и библейски уроци на деца и тийнейджъри, двама мъже го хващат и набутват в кола, като пускат дъщеря му, която е с него по това време.
 
 „След това ме отведоха бързо до мястото, където прекарах 13 дни в плен. Бях там с други хора, заключени в контролната база на тази банда“, продължава Замбрано.
 
Мисионерът, който живее в Хаити от 2011 г. със съпругата и двете си дъщери, споделя също как Бог го е утешавал по време на пленничеството му.
 
Той казва, че Божието „слово, внимание и грижа“ са го издигали и насърчавали.
 
„Един ден, докато гледах планината отсреща, Бог вложи в сърцето ми Псалм 121. Това силно слово ме насърчи много и ми позволи да стоя твърдо, помогна ми да се съсредоточа и Бог удържа на думата Си да ме избави“, казва Замбрано.
 
Той продължава: „Бог ми напомни, че трябва да споделя моята вяра с другите, които бяха пленени заедно с мен. Господ иска да споделяме Неговата любов с другите. Въпреки че беше труден момент за мен и цялото ми семейство, за тези, които обичат Бога, Неговото слово учи, че всичко съдейства за добро. Така че видяхме Божията любов, Божията сила, Божията грижа над нас, и благодарение на Него съм спасен."
 
Въпреки че мисионерът не е потвърдил дали е бил платен откуп за неговото освобождаване, по-рано беше съобщено, че бандата е поискала 100 000 долара в замяна на свободата му.
 
Източник: Christian Headlines
Photo: Facebook
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg