Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Мюсюлманин приема Христос след чудно изцеление

Main Pic
Публикувана: 27.06.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 960
Коментари: 0
При скорошно пътуване до Уганда, служителите на християнската организация International Christian Concern (ICC) посещават Туаха Тимъти, бивш мюсюлманин, който наскоро е приел Христос за свой спасител.
 
Туаха бил набожен мюсюлманин, но един ден се разболял и помолил местния имам да каже молитва за неговото изцеление. В отговор имамът му поискал пари и му казал да отиде при хора, които практикуват магьосничество. Там щели да го излекуват. Туаха споделя, че „много се подразнил, че имамът не се помолил за него, а поискал пари“. Той се питал защо се е разболял, когато негов приятел християнин,  дошъл да го посети, и го поканил да отиде в неговата църква, за да се помолят за неговото изцеление.
 
Туаха отишъл в църквата още същата нощ и поискал да се молят за него. Той разказва: „Когато пристигнахме в църквата, християните там започнаха да се молят за мен. Поради болестта си не можех да говоря. Докато се молеха за мен, аз започнах да говоря. За моя изненада открих, че благодаря на Исус. Докато благодарих на Исус, в сърцето си почувствах лекота и тогава изведнъж усетих промяна. След като сърцето ми се промени, казах на пастира да ме кръсти незабавно. Тогава ме кръстиха. Откакто съм кръстен, членовете на моето семейство, останалата част от моето племе и дори имамът приеха Христос и се покръстиха.”
 
След неговото чудотворно изцеление и кръщението на него и семейството му, Туаха и семейството му са прогонени от селото си от гневни мюсюлмани. Те искали да ги убият поради ислямския закон, който призовава за убиване на новопокръстените. Братът на Туаха, който е мюсюлманин, ги намерил и им казал, че ако останат там, ще бъдат убити. Семейството им трябвало да се премести в друго село, за да оцелее.
 
Шийла, съпругата на Туаха, която присъствала в църквата, когато той бил изцелен, разказва за момента на неговото обръщение. „Изцелението на мъжа ми докосна сърцето ми, тъй като съпругът ми беше болен и беше спрял да говори. Когато го видях да говори в църквата, си казах: „Това е истинската религия и трябва да следвам Христос. Христос докосна сърцето ми.”
 
Първоначално Шийла се страхувала да приеме християнството и имала съмнения дали трябва да стане християнка, но сега тя и семейството ѝ вярват, че християнството е истинската религия.
 
  Туаха и Шийла ви молят да ги подкрепите в молитва.
 
Източник: International Christian Concern
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg