Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Беър Грилс: Моята вяра в Христос е тайното ми оръжие

Main Pic
Публикувана: 30.06.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1302
Коментари: 0
Изследователят, пътешественик и телевизионен водещ Беър Грилс говори открито за вярата си в Христос по време на скорошно интервю.
 
В епизод на „Дневникът на един главен изпълнителен директор“ със Стивън Бартлет Грилс споделя как неговата християнска вяра е била „истински гръбнак“ и „тайната му сила“ в трудни моменти.
 
На въпроса на Бартлет дали изпитва чувство на удовлетворение и постижение от изкачването на планини и успеха на телевизионното му шоу,  Грилс отговаря, че намира истинско удовлетворение и усещане за успех в християнската си вяра, която го е накарала да се гордее с „по-прости неща“, като например да има стабилен брак, да е женен от 22 години или да има три момчета.
 
Въпреки че 48-годишният авантюрист признава, че му е "трудно да изразява" вярата си, тъй като разбира как в хода на историята религията е била "опетнена", той винаги е бил готова да говори за това.
 
Преди време  Грилс беше цитиран да казва, че вярата му е била "източник на сила и важна част от живота му". Той поддържа връзки с църквата "Света Троица" в Бромптън (HTB).
 
Грилс казва: „Винаги съм бил човек, който израства във вярата си.
 
„Като дете имах наистина простичка вяра. Винаги съм вярвал в някаква висша сила, усещах, че има нещо наоколо. След това отидох на училище и всички трябваше да ходим на църква. Духовниците носеха специални дрехи и говореха латински. Вярата е едно житейско пътешествие. Трябваше ми време, за да развия всичко това и да осъзная, че всъщност детската ми вяра е била истинска."
 
„Вярата е в сърцето. Вярващият човек знае, че не е сам. Извън нас има нещо по-голямо от нас. Трябва да осъзнаем, че тази божествена сила иска да бъдем благословени, а не наказани. Въпреки съмненията си, ще се доверя на Бога и ще се опитам да поставя любовта в центъра на всичко, което правя. Живейте с Божията сила и се стремете към Него. Не се оставяйте да бъдете водени от страха."
 
През юли ще бъде пуснат нов сезон на предаването, водено от Беър Грилс под заглавие Running Wild, където негови гости са известни личности, които той обучава на основните умения за оцеляване в дивата природа.
 
Източник: Premeir Christian News
Photo: Bear Grills Survivor Academy
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg