Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Крефло Долар публично се отказа от своето учение относно десятъка

Main Pic
Публикувана: 05.07.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 4461
Коментари: 0
Известният в САЩ и по света пастор на мегацърква Крефло Долар публично се отказа от всички свои поучения по темата за десятъка. В продължение на няколко десетилетия той проповядваше, че всички християни са длъжни да дават една десета от всичките си доходи на Бога, защото ако не го правят, ще бъдат под Божието проклятие.
 
Долар, който ръководи международно служение за постигане на промяна в света в Колидж Парк, щата Джорджия, заяви пред своята църква в проповед на 26 юни, че това, което е проповядвал за десятъка в продължение на много години, е било неправилно.
 
В проповед, наречена „Голямото недоразумение“, Крефло започна с думите: „Искам да ви кажа, че все още израствам и че ученията, които съм споделял в миналото по темата за десятъка, не са правилни. Днес заставам пред вас смирено, за да коригирам някои неща, които съм вярвал от години. Явно не съм ги разбирал ясно, защото не съм осъзнавал изцяло Евангелието на благодатта, което ме промени.”
 
Пастор Долар изрично каза, че няма да се извини за своите проповеди до момента, защото в противен случай не би научил урока си. Но той посъветва паството си да предприеме действия с оглед на новите му проповеди по темата.
 
„През последните десет години съм поучавал с цел поправление. Защо смятам, че това е важно? Защото религията се крепи на два фактора - страх и вина. Ако има  тема, която Църквата е използвала дълго време, за да държи хората в страх и чувство за вина, то това е темата за десятъка и тя трябва да бъде коригирана. И трябва да се коригира сега.”
 
Пастор Долар призна, че може да „загуби някои приятели“ и да се лиши от лекторски изяви заради тази своя изповед, но това е нещо, което вече е преживявал, така че „няма значение“.
 
След това Крефло поясни, че "даването на десет процента от вашия доход на вашата църква", е концепция от Стария завет. Крефло подчерта, че християните днес вече не живеят под Мойсеевия закон, а се радват на „свободата на Божията благодат“, описана в Новия завет на Библията.
 
Той инструктира своята църква да разглежда даряването на финанси като акт на поклонение, каквито са „пеенето“ и „вдигането на ръце“, казвайки, че хората трябва сами да решават колко да дават на Бога. Крефло призна, че никой не трябва да задължава новозаветните християни да дават 10 процента и че Новият завет е ясен относно даването, но не чрез закона за десятъка, който е старозаветна идея.
 
Източник: Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg