Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бени Хин се извини за просперитетното евангелие, но не съвсем

Main Pic
Публикувана: 07.07.2022
Автор: Дж. Питърс
Прочетена: 5592
Коментари: 0
Преди време добре известният християнски евангелизатор, пастор Бени Хин, се извини на своите последователи за фалшивото учение на просперитета, сеене на семена и монетизиране на евангелието, които е пропагандирал през годините, но не съвсем.
 
Във видео той умоляваше християните по света да му простят, тъй като не иска да бъде изхвърлен от рая в последния ден. Той отива и по-далеч, като казва, че е искал да изповяда това отдавна, но не е могъл.
 
Според пастор Бени Хин: „Плътта трябва да е умъртвена от християните, ако искат да стигнат в рая в последния ден. Учението за просперитет е послание, което те кара да се чувстваш добре. Съжалявам, че трябва да кажа това, но евангелието за просперитета излезе от релси. Днес искам да коригирам собствената си теология относно евангелията на просперитета, засяването на семена и монетизирането на евангелието. Когато чета Библията сега, не я виждам със същите очи, с които я гледах преди 20 години.
 
„Просперитетът е канал за монетизиране на Евангелието. Това е оскърбление за Святия Дух, когато получаваме пари за нещата, които споделяме. Евангелието е напълно безплатно. Приключих изцяло с евангелието на просперитета и с монетизиране на евангелията.
 
"За първи път в живота ми казвам това и вече не ме интересува какво мислят хората за мен. Знам, че мнозина няма да ме поканят повече и не ме интересува. Не искам да бъда отхвърлен в последния ден. Ако не даваш, защото обичаш Исус, не си прави труда да даваш. От проповядването за даването ми прилошава и вече съм освободен от него, не искам да чувам повече нищо за сеене на семена.
 
„Наистина съжалявам за всичките тези години на фалшиви учения. Моля, простете ми и забравете посланията ми за просперитет и засяване на семена.
 
Видеото можете да гледате тук.
 
В момента обаче действията на Хин и думите му не потвърждават тази негова изповед, което е видно от следващия видео материал тук.
 
Всички негови последователи сами могат да преценят дали да продължават да се съобразяват с учението му.
 
Източник: FB
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg