Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Хиляди приемат Христос на евангелизация в Манчестър

Main Pic
Публикувана: 10.07.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1083
Коментари: 0
Повече от 65 000 души присъстваха на тридневното събитие в парка Wythenshawe  през уикенда и най-малко 3472 откликнаха на Евангелието, съобщават организаторите, които включват The Message Trust и Luis Palau Association.
 
„Прекарахме страхотно време с хората от Wythenshawe и сме щастливи, че успяхме да споделим Евангелието с толкова много хора“, каза представител на асоциацията на Луис Палау на уебсайта си относно събитието, което беше домакин на местните църкви.
 
Визията беше „да достигнем до целия регион с Благата вест за Исус“, каза The Message Trust.
 
Преди събитието двете организации, заедно с местните църкви, проведоха 18-месечна среща, в която споделиха вярата, организирайки проекти за социални дейности. Хиляди откликнаха на Евангелието чрез проектите.
 
„Това беше целта на Festival Manchester – да запознаем хората с Исус и да видим как животът им се променя както сега, така и за вечността“, каза Анди Хоторн, главен изпълнителен директор и основател на The Message Trust. „Искрено вярвам, че трябва да сме част това прекрасно нещо, което Бог прави.“
 
Организацията споделя, че целта на социалните дейности е „да се покаже на хората любовта на Исус Христос, както и да им се разкаже за нея, така че църквите да се насочат към това в бъдеще“.
 
Андрю Палау от Асоциацията на Луис Палау казва: „Както винаги става, когато Църквата се обедини в единство, служейки на града, насърчавайки тялото и провъзгласявайки смело Благата вест, се случват велики неща. И точно това видяхме тук в Манчестър.”
 
Той продължава: „Обичам Обединеното кралство и обичам да служа на региона с нашите приятели и партньори в служението. Голяма благодарност на The Message Trust и всички местни църковни партньори за поканата на Асоциацията Луис Палау да помогне с организирането на това мероприятие.
 
„Каква радост е да видим как животът на хората се променя чрез провъзгласяване на Божието слово.“
 
Организаторите казват, че сега са загрижени за онези, които са споделили, че са приели Исус в живота си. Те се запознават с местните църкви и им се предлагат християнски ресурси.
 
Източник: Christian Post
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg