Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Новопокръстен християнин убит в Уганда

Main Pic
Публикувана: 11.07.2022
Автор: ЕВ
Прочетена: 479
Коментари: 0
Симоля Латифу от село Молу, община Касасира, област Кибуку е бил убит с меч около 19:15 ч. в блато близо до селото, казва свидетел. Латифу е бил на 47 години.
 
Латифу е  напуснал вечерната служба в Центъра за поклонение на учениците на Христос в Молу около 18:30 ч. Трима свидетели видели мотоциклет и след това чули ридание и викове за помощ  в 19:15 ч.
 
„Убийците го осъдиха на смърт, защото е изоставил мюсюлманството и е приел християнството“, казва свидетел на убийството пред Morning Star News. „Скрихме се в едни гъсти храсти.“
 
Свидетелите са успели да разпознаят предполагаемите нападатели като Али Буйинза, Мохамед Камуняни и Джамада Вальомба.
 
„Видяхме Буйинза да го удря по главата с меч и след това мъжете си тръгнаха“, казва свидетелят, който иска да остане анонимен от съображения за сигурност. „Останахме там около 30 минути, а след това събрахме смелост и бавно отидохме да видим убития мъж и открихме, че той се покланяше с нас в Центъра за поклонение на Христос.
 
Те информирали църковния пастор Емануел Музеи и подали сигнал в полицията около полунощ. Полицаи и жители на района отишли в района рано сутринта в понеделник  и потвърдили, че тялото е на Латифу.
 
„Гневни християнски жители от село Молу се събрали в село Молу, за да скърбят за смъртта на техния любим брат, обърнат от исляма, който ходел от една църква на друга, свидетелствайки за това как се е обърнал към християнството“, казва пастор Музеи. „ Неговото свидетелство беше насърчение за много християни в моята църква и доведе мнозина до Христос. Загубихме един динамичен евангелизатор.“
 
Източник: Morning Star News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg