Четвъртък, 11.08.2022

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Мощта на Евангелието

Main Pic
Публикувана: 13.07.2022
Автор: Грег Лори
Прочетена: 324
Коментари: 0
Йона имаше 40 дни, за да достигне до 300 000 души с Божието послание. Затова той в крайна сметка отиде и проповядва Божията вест на ниневийците.
 
Библията казва, че трябва да проповядваме Словото и да бъдем постоянни, независимо дали времето е благоприятно или не (вж. 2 Тимотей 4:2). Но проповядването не означава да крещите. Проповядването е свързано с изявяване на Благата вест.
 
Едно е да повишите гласа си, така че голяма тълпа да ви чуе. Но всъщност съм виждал християни да крещят на хората. Недейте така. Успокойте се. Намалете силата на звука. Слушайте повече и споделяйте с любов по разбираем начин нещата, които някой трябва да чуе.
 
Основният начин, който Бог е избрал да достигне до невярващите, е чрез словесното изразяване на Евангелието. Можете да го проповядвате, можете да го изпращате чрез текстови съобщения, можете да го публикувате в Туитър или Фейсбук. Можете да го споделяте в личен разговор. Но идеята е да се каже на хората, че има Бог на небето, който ги обича и е изпратил Своя Син, Исус Христос, да умре на кръста за техните грехове и да възкръсне от мъртвите три дни по-късно.
 
Библията ни казва, че има само две неща, които имат сила: Самият Бог и евангелието. Павел пише: „Защото не се срамувам от тази Добра вест за Христос. Това е Божията сила, която действа, спасявайки всеки, който вярва – първо евреина, а също и езичника” (Римляни 1:16).
 
В оригиналния език думата за сила, която Павел използва, е гръцката дума dunamis.
 
Когато човек на име Алфред Нобел изобретява материал, който експлодира, никога преди не е имало нещо подобно. Докато си мисли как да кръсти това взривно устройство, той разговаря с приятел, който знае гръцки. Нобел го попитал каква е гръцката дума за експлозивна сила и приятелят му казва, че гръцката дума е dunamis. Така Алфред Нобел нарича своето изобретение динамит.
 
Има динамична, dunamis експлозивна сила в простото послание на Евангелието.
 
Не се срамувайте да го споделяте с околните. То ще ги преобрази завинаги.
 
Източник: Harvest ORG
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg