Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Англиканската църква срещу закона за асистирано убийство

Main Pic
Публикувана: 13.07.2022
Автор: М. Грабиски
Прочетена: 831
Коментари: 0
Англиканската църква прие решение, потвърждаващо нейната съпротива срещу предложението за легализиране на асистираното самоубийство, като призовава правителството да финансира по-добре алтернативни подходи.
 
На срещата на Генералния синод на деноминацията членовете приеха частно предложение в неделя, призовавайки законите за асистираното самоубийство да останат непроменени и да има повече държавна подкрепа за възможностите за палиативни грижи.
 
Предложението, което беше прието с 289 гласа „за“, 25 „против“ и 33 „въздържал се“, призова Обединеното кралство да „гарантира и ускори адекватното финансиране и ресурсите на услугите за палиативни грижи в рамките на [Националната здравна служба], за да гарантира, че най-високите възможните стандарти на грижи са постигнати и направени общодостъпни.“
 
В предложението се посочва също, че деноминацията вярва, че „настоящото законодателство във връзка с асистираното самоубийство, посочено в раздел 2 от Закона за самоубийствата от 1961 г. (и прилагането му чрез насоките на [директора на прокуратурата]) трябва да остане непроменено.“
 
Предложението потвърждава по-ранни изявления, направени от Уилям Най, генерален секретар на Генералния синод на Църквата на Англия, относно предложеното законодателство за легализиране на асистираното самоубийство.
 
„Англиканската църква беше непреклонна в отхвърлянето на промяна в действащия закон в парламента, в медиите и сред медицинските професии“, каза Най пред The ​​Times миналия месец.
 
Става въпрос за законодателство, внесено в парламента от баронеса Моли Мийчър, известно като законопроекта за подпомаганото умиране, което ще позволи на неизлечимо болни възрастни да се подлагат на асистирано самоубийство.
 
Източник:  Christian Post
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg