Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Среща в пустинята

Main Pic
Публикувана: 17.07.2022
Автор: Грег Лори
Прочетена: 669
Коментари: 0
Има само един човек, когото Библията нарича евангелист или благовестител, и неговото име е Филип. Глава 8 от книгата Деяния на апостолите ни разказва, че Филип е провеждал страхотни събрания, където хората са идвали при Христос и са ставали чудеса.
 
Но неочаквано за него един Господен ангел му каза: „Върви на юг по пустинния път, който минава от Ерусалим към Газа“ (Деяния 8:26).
 
Колко лесно Филип можеше да каже: „Не, благодаря. Ще остана тук. Не ми се ходи в пустинята.”
 
Но Филип се подчини на Божието слово и отиде в пустинята. И там той видя, че един керван идва към него. Но не беше само това. Филип забеляза, че в колесницата пътуват важни хора. Филип мова да разпознае, че човекът отсреща беше чужд сановник, ковчежникът на Етиопия. Важният етиопец се връщаше от Ерусалим и случайно четеше от свитъка на Исая.
 
Очевидно този сановник е отишъл в Йерусалим, за да търси Бога, но вероятно не е намерил това, което е търсил и имаше много въпроси.
 
Филип се затича към него и му зададе правилния въпрос: „Разбираш ли онова, какво четеш?“ (стих 30).
 
Как мога да го разбера, освен ако някой не ми го обясни?“ (стих 31), попита важният сановник. И тогава етиопецът покани Филип в колесницата си. Филип се присъедини към него и му обясни подробно какво означава текстът. Човекът четеше един пасаж от книгата на пророк Исая 53: „Той бе воден като агне на клане. И както овца мълчи пред стригачи, той не отвори устата си” (стих 7).
 
Филип обясни, че пасажът говори за смъртта на Исус, Божият Агнец, който взема греха на света.
 
Очевидно това беше достатъчно за мъжа, за да изповяда вяра в Господ Исус Христос и да пожелае да бъде кръстен.
 
Обичам начина, по който завършва историята. Етиопският сановник от Етиопия „продължи пътя си радостен“ (стих 39).
 
В повечето случаи хората няма да ви кажат: „Покажи ми пътя. Как да дойда при Исус?“ Вместо това те чакат вие първи да започнете разговора. Те чакат да им говорите за Бога и да им обясните как да Го открият. Направете го.
 
Източник: Harvest ORG
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg