Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Хунтата спира хуманитарната помощ за Мианмар

Main Pic
Публикувана: 18.07.2022
Автор: ЕВ
Прочетена: 657
Коментари: 0
Неправителствената организация Refugees International наскоро съобщи за острата нужда от хуманитарна помощ в обхванатия от конфликти Мианмар.
 
Превземането на правителството на Мианмар от военната хунта миналия февруари доведе до увеличаване на насилието срещу цивилни. Засегнатите райони включват югоизточните щати Кая и Карън, където има значителен брой християни, и предимно населения от християни северозападен щат Чин.
 
Според UCA News, насилието в щата Каях е довело до масово разселване на хиляди хора, деца, които се крият в пещери и окопи, и постоянен страх от въздушни нападения.
 
Refugees International съобщава, че цивилните нямат основни храни и хигиенни средства за задоволяване на техните ежедневни нужди, тъй като Бирманската армия (Tatmadaw) ограничава хуманитарната помощ. Съседни държави като Тайланд изтъкват блокирането на пътища и трудния терен като причини за ограничаване на трансграничната помощ.
 
За да се преодолеят тези проблеми, Refugees International настоява съседните държави да увеличат усилията си за подпомагане на жертвите. Неправителствената организация настоява международни организации и държави като ООН и САЩ да съдействат и предоставят статут на бежанци на бягащите от страната.
 
Исканията на НПО са налице малко след посещението на американския държавен секретар Антъни Блинкен в Тайланд. По време на пътуването си г-н Блинкен поиска Китай и други близки страни да окажат натиск върху Мианмар да се демократизира и да бъде държан отговорен за нечовешките си действия срещу цивилни.
 
В момента над 14 милиона души се нуждаят от хуманитарна помощ в Мианмар. Моля, молете се цивилните в Мианмар да могат свободно да получават помощта, която е изпратена, за да стигне до тях.
 
Източник: International Christian Concern
Photo: UN News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg