Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нови жертви след покушение над християни в Нигерия

Main Pic
Публикувана: 19.07.2022
Автор: ЕВ
Прочетена: 1300
Коментари: 0
В североизточна Нигерия въоръжени мъже са простреляли евангелски пастор и са убили синовете му при зверско нападение. Убит е и християнски лектор, преподавал инженерство при друго нападение през този месец, съобщават източници.
 
Близо до град Муби в засегнатия от ислямски тероризъм щат Адамава, нападатели са простреляли пастор Даниел Умару на 5 юли, оставяйки го полумъртъв, след като убиват синовете му, 19-годишния Кефри Даниел и 23-годишния Фание Даниел, съобщават местни източници. Въоръжените мъже са отвлекли 13-годишната му дъщеря Иягла, която е освободена на 8 юли, след като похитителите са получили откуп.
 
Пастор Умару от Църквата на братята в Нигерия (EYN) се възстановява в болница, казва жителката на района леля Адуни.
 
„Той беше прострелян и оставен да кърви до смърт“, казва Адуни в текстово съобщение за Morning Star News. „Както раненият пастор, така и съпругата му, която изпадна в безсъзнание по време на атаката, бяха откарани в болницата.“
 
Полицията в щата Адамава потвърди нападението, като говорителят Сюлейман Нгурое казва, че нападателите са нахлули в дома на пастора в Марараба Муби, близо до Муби, около 2 часа сутринта на 5 юли.
 
Губернаторът на щата осъди нападението в изявление и каза, че нападателите трябва да бъдат изправени пред правосъдието.
 
Morning Star News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg