Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

С Бога всичко е възможно

Main Pic
Публикувана: 22.07.2022
Автор: ЕВ
Прочетена: 550
Коментари: 0
Тринадесетгодишна девойка влезе в историята като най-младата чернокожа студентка, която е приета в Медицински университет.
 
В публикации в социалните медии момичето на име Алена Уикър споделя следното:
 
„Днес съм особено благодарна. Завърших гимназия МИНАЛАТА ГОДИНА на 12 години и ето ме една година по-късно, приета в Медицински университет на 13 години. Аз съм най-младата студентка в колежа. Статистиката би казала, че никога няма да успея. Малко чернокожо момиче, осиновено от родители във Фонтана, Калифорния. Работих толкова усилено, за да постигна целите си и да изживея мечтите си. Мамо, успях. Нямаше да се справя без теб. Благодаря на Бога за всяка отворена врата."
 
Тийнейджърката благодари на майка си, че "никога не ѝ е позволила" да се откаже. Тя също така отбелязва, че майка ѝ е жертвала толкова много за нея. 
 
„Моля се Бог да ме благослови толкова много, че никога да не ти липсва нещо в този земен живот. Ти пожертва толкова много за мен (хората нямат представа през какво сме минали) и ето ме, успях," възторжено коментира Алена.
 
На 12-годишна възраст девойката вече е завършила две години и половина колеж в ASU и Oakwood University, където е най-младата студентка. 
 
Тя казва, че иска да стане вирусен имунолог, като сменя специалността си от инженерство на медицина. 
 
„Всъщност ми отне един година да уча инженерство, за да осъзная, че това не е моето място“, казва Уикър. „Мисля, че вирусната имунология наистина е моята страст, защото искам да бъда доброволец и да помагам на болните хора по света.“
 
Алена Уикър, която е обучавана вкъщи, благодари на майка си и насочва света към Бога след голямото си постижение, като пише във Феийсбук: „Без значение какво се случва в живота, аз избирам да се доверявам на Бога във всичко, което правя“.
 
Номинирана за най-доброто дете на годината на списание TIME, тя е и основател на фондацията The Brown STEM Girl , съобщава The ​​Birmingham Times .   
 
Уебсайтът Brown STEM Girl обяснява, че фондацията е създадена, за да осигури възможности за цветнокожи момичета в областта на науката, технологиите, инженерството или математиката. 
 
Уикър беше отличена тази година, като получи наградата „Дете чудо на света“ за 2022 г. в науката, съобщава  The Times .
 
„Благодаря на Бога, че ми позволи да използвам дарбите си“, казва младият гений. 
 
Ако изпълни целите си, Алена ще стане лекар на 18-годишна възраст.
 
„Искам да вдъхновя момичетата“, казва тя. „Искам да видят, че няма невъзможни неща."
 
Christian Headlines
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg