Четвъртък, 11.08.2022

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Ежедневни чудеса

Main Pic
Публикувана: 04.08.2022
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 203
Коментари: 0
„Велики са делата Господни, изследими от всички, които се наслаждават в тях.”
                                                                                                                                                                                                             (Псалм 111:2)
 
Божиите дела са велики. Но в този текст псалмистът посочва, че само малцина посветени човеци забелязват какво е направил Бог за тях. Повечето хора не хвалят Бога, нито Му благодарят. Те никога не казват: “Велики са делата на Господа”. Макар да са заобиколени от даровете Му, те са привикнали да ги използват. Възползват се от това, което Бог им е дал, ровейки се в тях като кокошка в чувал с храна.
 
Те казват: „Какво особено има в това, че слънцето грее, огънят топли, морето дава риба, земята произвежда зърно, кравите могат да се доят, жените раждат деца и кокошките дават яйца? Тези неща се случват ежедневно!” Според тесзи хора такива неща са незначителни само защото се случват всеки ден? Ако слънцето не грее в продължение на 10 дена и след това изведнъж изгрее, това ще бъде счетено за нещо велико.
 
Ако огънят съществува само на едно място на земята мисля, че той би бил по-ценен от сребро и злато. Ако имаше само един кладенец на света бихме могли да си представим, че една капка вода  би била по-ценна от хиляди жълтици. Бог залива хората с велики и прекрасни благословения. Но колко неблагодарни и слепи са тези Негови творения, които не признават милостта Му.
 
Те не виждат в тези благословения велики чудеса от Бога и затова не ги почитат, не благодарят за тях или не са щастливи поради тях. Но ако някой клоун може да ходи по опънато въже или да дресира маймуна хората са готови да го почитат и да го аплодират за това. Псалмистът казва, че Божите дела са велики, но че те са оценявани само в очите на Божиите верни последователи.
 
Превод: Радостин Марчев
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg