Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Неизвестната история на една филмова легенда

Main Pic
Публикувана: 15.08.2022
Автор: Грег Лори
Прочетена: 1262
Коментари: 0
Близо 40 години след смъртта си, актьорът легенда Стив Маккуин все още често е наричан „Кралят на готините“. Неговият стил и филми са като вечни хитове, харесвани от всяко поколение, но една история за Маккуин сякаш остава неизвестна – това е разказът за неговото спасение и вяра в Христос в края на живота му.
      
Неговата история все още очарова фенове, нови и стари. Но една глава от тази история рядко се споделя. Сега има силен нов филм за живота му и какво най-накрая го е накарало да избере Христос.
 
Маккуин преодолява много трудности, за да се превърне в холивудското "момче чудо" от 60-те и 70-те години на миналия век. 
 
Грег Лори, пастор на Harvest Christian Fellowship в Ривърсайд, Калифорния – и голям фен на Стив Маккуин – разказва за детството на актьора в скорошно интервю за CBN News.
 
„Стив не познава баща си и майка му на практика не го е отгледала“, казва Лори. „Тя е била алкохоличка, с много любовници. Аз проследих тази част от историята, защото аз също имах майка алкохоличка, женена и разведена седем пъти и никога не съм познавал биологичния си баща.“
 
Лори е такъв фен на актьора, че притежава реплика на неговия "Булит Мустанг" от 1968 г. Пастор Грег разказва:
 
„Започнах да се ровя подробно в живота на Стив и бях чул, че той е станал християнин. Вярвах, че е истина, но никога не бях проверявал този факт. Гледах документален филм за Стив миналата година. Филмът разказваше за възхода му от най-лошото детство, което можете да си представите, до суперзвезда, където Маккуин е звезда номер едно в света, във филми като "Булит", "Голямото бягство", "Великолепната седморка" и т.н. След това Стив се отдалечава от Холивуд и става християнин. Помислих, че това трябва да е вярно."
 
Любопитството на Лори предизвиква търсене в Гугъл. В това търсене Лори казва: "...изскочи името Ленард Деуит. Ленард е пасторът, който е довел Стив до Христос и се чудех дали този човек е още жив."
 
„И така, свързах се с него и го попитах: „Вие ли сте Ленард Деуит, който се е молел със Стив Маккуин, за да приеме Хростос? И той каза: "Да, аз съм."
 
„Бях изумен, че Ленард не е направил уебсайт, в който да се хвали, че той е проповедникът,  довел Маккуин до Христос, защото това е нещо като постижение.“ 
 
Лори споделя как Деуит и Маккуин са се срещнали в новата си книга, "Стив Маккуин: Спасението на една американска икона". Той дори е създал документален филм за това. 
 
Книгата и филмът описват и специалната среща между Маккуин и евангелиста Били Греъм.
 
Лекарите диагностицират Маккуин с агресивна форма на рак само месеци след като той приема Христос. Преди Маккуин да отлети за Мексико за операция, той се среща с Били Греъм, който му дава личната си Библия за предстоящото пътуване. 
 
Лори казва: „Попитах Били за това преди години. И той, разбира се, потвърди, че историята с Библията е вярна.“ 
 
„Стив е много болен, правят му операцията. След като го закарват в реанимация. Той лежи в клиниката в Хуарес, Мексико, и после внезапно умира само на 50 години. И Маккуин отива в присъствието на Бога. Когато лекарите влезли, те намерили Стив умрял, с Библията в ръце." 
 
„Това наистина беше Библията на Били Греъм. Стив я е държал, може би я е чел, преди Господ да го призове у дома в Неговото присъствие.“   
 
„Едно от нещата, които Стив каза, преди да умре, беше: „Единственото ми съжаление в живота е, че не можах да разкажа на хората за това, което Христос направи за мен.“
 
И така, Грег Лори пише книга, която вече е излязла, и прави документален филм, защото иска да поправи тази грешка.     
 
Стив Маккуин, „Кралят на готините“, разбра, че има нужда от Христос. Така „Кралят на готините“ срещна „Царя на царете.
 
Източник: CBN News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg