Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Игра с огъня

Main Pic
Публикувана: 19.08.2022
Автор: Б. Холоуей
Прочетена: 632
Коментари: 0
Джена Ница прекарва години в общуване с това, което смята, че са мъртвите близки на нейните клиенти - докато не се среща с Исус, Който променя всичко в живота ѝ.
 
Ница разказва пред „Рlaying With Fire“ за това как нейното пътуване в окултното е започнало в „много млада възраст“, ​​когато „вратата за демоничното е била отворена“ в дома ѝ. Въпреки че е родена в семейство на католици, тя казва, че паранормалните сесии са били редовно явление сред нейните роднини.
 
„В моя дом беше много приемливо да се говори за паранормална активност, това, което хората обикновено наричат ​​призраци. Разбира се, това бяха демони“, казва тя. „Първото ми гадаене на карти "Таро" беше, когато бях само на 13-годишна възраст.“
 
Приблизително по същото време Ница казва, че вече е започнала да изпитва това, което сега вярва, че е демонично натоварване. Тя започва да сънува събития, които впоследствие се сбъдват.
 
Вместо да изостави тези практики и преживявания, Ница се влюбва в окултизма и се потопява още по-дълбоко след първото си гадаене на карти "Таро".
 
„Тогава наистина влязох през вратата на окултното, защото бях толкова заинтригувана от него и исках да напредна. … Влязох изцяло“, казва тя. „Имах собствени карти "Таро". Продължавах да гадая по тях. Постепенно се пристрастих.”
 
В същото време Джена се бори с депресия, както и с хранително разстройство.
 
Все пак тя продължава със сеанси за приятели, членове на семейството и в крайна сметка за други клиенти.
Ница казва, че наистина вярва, че помага на хората чрез своите „способности“ и прави важна декларация за много от екстрасенсите и медиумите, които познава. Въпреки че много християни могат да приемат, че тези хора имат дяволски планове, повечето вярват, че те помагат на другите.
 
„Това е част от унищожението“, казва тя. „Мисля, че това е първата степен на измама … Винаги съм бил състрадателен човек и тези медиуми в по-голямата си част са мили, състрадателни хора, които наистина искат да помогнат на други хора.“
 
Но хората, участващи в такива неща, каза тя, са станали духовно уязвими, вярвайки, че злото, което са допуснали, е някак си форма на добро.
 
„Сатана се маскира като ангел на светлината“, казва Ница. „Ти мислиш, че си слуга на праведността.“
 
Вместо да получава информация от източници на доброто, Джена казва, че демоните, които описва като паднали ангели, „дават информация на екстрасенсите“.
 
„Демоните ни мразят. Те мразят Бога и тяхната мисия е да ни отдалечат от Господа“, казва Ница, добавяйки, че злите сили предвиждат какво ще се случи, но не могат да знаят със сигурност.
 
Като бивш медиум, тя вярва, че е общувала с мъртвите, но сега признава, че духовете, които някога е канализирала, са били демонични.
 
„Няма добър дух, който да говори с екстрасенс. … Те се маскират като вашите починали близки“, казва Ница. „Когато изглежда така, сякаш общуваш с духа на мама, татко или баба и ти плачеш заедно с клиента си, докато говориш с тях … това изглежда добре и удобно.“
 
Но бившият екстрасенс каза, че медиумите всъщност общуват с духовете на злото.
 
Що се отнася до собственото пътуване на Ница далеч от окултизма, тя казва, че в крайна сметка е достигнала дъното и е открила, че трябва да извика към Христос.
 
„Когато бях на 36, за първи път извиках към Исус“, казва тя. „Бях в най-ниското от най-ниските моменти в живота си - един от най-мрачните моменти. … Душата ми, духът ми знаеше, че трябва да извика към Исус. Имах нужда от Него.”
 
Когато навършва 37 години, нейният християнски път най-накрая започва.
 
Размишлявайки върху своето минало Ница вярва, че е била демонично натоварена през целия си живот, но не и обладана. Смята за страхотен фактът, че се е обърнала към Христос, а не към духовете, с които прекарва години наред.
 
„Не извиках към починал човек, духовен водач, ангел, никой, с когото си мислех, че общувам през всичките тези години“, казва тя. „Извиках към Исус Христос и Той наистина се появи.“
 
Ница продължава: „Само Евангелието е това, което спасява. Пазете се от опасностите. Бягайте от демоничното и не си играйте с огъня.“
 
Източник: Faith Wire

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg