Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Гари Уилкерсън за успеха в служението

Main Pic
Публикувана: 22.08.2022
Автор: Дъг Стрингър
Прочетена: 897
Коментари: 0
„Нямам нужда от успех“, каза наскоро Гари Уилкерсън пред група служители. Това е удивително изявление, идващо от президент на християнско служение от световен мащаб.
 
Гари е научил една тайна от баща си, покойния Дейвид Уилкерсън, която много други християнски служители пропускат. „Баща ми беше любящ, могъщ и прекрасен баща, но също и ментор“, разказва Гари. „Той наистина възпита децата си, преди всичко, да познават Бога, не просто да работят за Бога, но наистина да Го познават в сърцата си. И от това произтича служението.“
 
Деяния 3 и 4 разказват историята на Петър и Йоан, двама необучени рибари, които отиваха в храма за ежедневна молитва. Те  срещнаха и излекуваха възрастен мъж, който беше куц. Това привлече много внимание, така че те започнаха да споделят добрата новина за Исус с нарастващата тълпа. Когато учените религиозни водачи се обидиха и ги завлякоха пред Синедриона, за да ги разпитат, Петър и Йоан дадоха своите показания. „Когато [религиозните водачи] видяха смелостта на Петър и Йоан и разбраха, че те са необразовани, обикновени хора, бяха учудени и забелязаха, че тези мъже са били с Исус“ (Деяния 4:13).
 
Да познаваш Бога, да прекарваш време в присъствието на Исус е много по-важно от светския успех. Това е нашето време в присъствието на Господа, което ни дава сили за живот и служение.
 
Като гледам историята на живота си, бях силно повлиян от хора като Леонард Рейвънхил и Дейвид Уилкерсън. Те допринесоха толкова много за формирането на това кой съм и фокуса ми в служението. Бях благословен и с приятелството на техните синове, Дейвид Рейвънхил и Гари Уилкерсън, всеки от които носи факла за съживление и святост, която е предадена от техните бащи.
 
„За нас, които сме в служение е лесно да се разсейваме от нашата дейност и да я поставим пред самия Христос“, обяснява Гари. „Трябва да имаме служения, ориентирани към Христос, като Исус е превъзвишен и високо над всичко останало.“
 
Виждаме това в Исая 6, където Христос е толкова възвишен, че целият храм е изпълнен само с полите на дрехата Му! Тъй като Исус е издигнат до законната Си позиция, Той е в състояние да докосне сърцата ни и разбирането ни за това кои сме ние и кой е Той. От това разбиране ние викаме като Исая: „Горко ми! Загинах. Аз съм човек с нечисти устни и живея сред хора с нечисти устни." Когато имаме тази визия, това разбиране, всички стремежи към светски успех изчезват и единственото ни желание е да Го прославим.
 
Дейвид Рейвънхил споделя как е научил това смирение и зависимост в ранните дни на своето служение поради страха си от говорене пред хора.
 
„Бог ми даде дар“, казва той, „и този дар беше абсолютната зависимост от Него. Предвид личните ми способности нямах абсолютно нищо, от което да черпя. Кладенецът ми беше пресъхнал. Така че от най-ранните дни на моето служение аз трябваше буквално да черпя от Божията благодат, Божията сила, Божията възможност. Това наистина е тайната на целия ми живот.”
 
Дейвид продължава: „Бог в крайна сметка ще ни доведе до края на самите нас, докато не кажем: „Господи, ако не построиш този дом, ние се трудим напразно. Моят съвет е следният:
 
Изкопайте своя собствен кладенец в Бога. Имайте място, от което можете да черпите, така че когато нещата станат трудни, да знаете, че можете да отидете на това място и да намерите освежаване, което идва само от присъствието на Бога.“
 
Източник:Charisma News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg