Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християнин изгорен жив в Индия

Main Pic
Публикувана: 23.08.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 596
Коментари: 0
Евангелски християнин е изгорен от собственото си семейство и местни селяни в района на Банкура в Западен Бенгал, Индия.
 
Източници на Christian Solidarity Worldwide (CSW) посочват жертвата като Мадхаван - той е живеел в село Гобиндапур в област Джаграм в Западен Бенгал.
 
Мадхаван работел под ръководството на местен евангелист на име Танмой Шейх в квартал Банкура и бил единственият приел християнството в цялото си семейство.
 
Когато отишъл, за да посети семейството си за сватба в началото на август, децата му унищожили Библията му и го тормозели вербално, казват източници на CSW.
 
Съобщава се също, че семейството му го е притискало да се откаже от вярата си преди сватбата, но Мадхаван е отказал да го направи.
 
В резултат на това съпругата и синът на Мадхаван влезли в църквата в Банкура, където се намирал, и започнали да го бият жестоко.
 
След това той бил завлечен в близката гора от членове на семейството му и местни жители, които го залели с бензин и го изгорили жив.
 
Президентът-основател на CSW Мервин Томас казва: „CSW решително осъжда ужасяващото убийство на евангелския християнин Мадхаван.
 
„Дълбоко разочароващо е да видим, че полицейските служители дори не са регистрирали жалба, камо ли да са предприели каквито и да е действия в отговор на този ужасяващ акт.
 
„Призоваваме правителството на Западен Бенгал и централното правителство на Индия да гарантират, че справедливостта ще бъде въздадена в този случай и че извършителите няма да се радват на безнаказаността, която често съпътства подобни престъпления в Индия.“
 
Полицията отказа да предприеме каквото и да е действие в отговор на убийството, позовавайки се, че проблемът е семеен и не искат да се намесват, казват източници на CSW.
 
Враждебността към християните е често срещана в региона на Западна Бенгалия и затова никой селян не пожела да говори за убийството.
 
Източник: Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg