Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Баптистката семинария в Украйна премахва студентските такси

Main Pic
Публикувана: 23.08.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 399
Коментари: 0
Украинската баптистка теологична семинария (UBT) обяви, че няма да изисква от студентите да плащат тазгодишната такса за обучение.
 
„Животът ни се промени много през последните шест месеца. Има неща, които не можем да контролираме. Но определено можем да инвестираме в себе си, в другите хора и в Църквата“, гласи съобщение на страницата на UBT във Фейсбук.
 
"Не искаме финансовият проблем да възпрепятства ученето. Затова беше решено да се отменят таксите за обучение за следващата академична 2022-2023 година за студенти от бакалавърска и магистърска степен на всички специалности."
 
След нахлуването на Русия в Украйна през февруари, UBT стана единствената действаща богословска семинария по време на войната, като някои от нейните студенти станаха бежанци в Полша и Чехия.
 
Центърът, разположен в западния град Лвов, приема и подслонява много хора, бягащи от войната, включително пастори от други баптистки църкви.
 
Преди началото на войната семинарията е имала 1300 студенти, 600 от тях са завършили това лято.
 
В интервю за Premier Christian News, президентът на UBT, пастор Ярославъл Пиж казва, че вече имат 150 нови кандидати за техните магистърски и бакалавърски курсове.
 
„Имаме още 100, които са на ниво сертификат, и очакваме още 500 по други програми за сертификати. Имаме група студенти в Полша. Те са 110 студенти, които вече учат, защото тези групи са сред бежанците и украинците в Полша и Чехия. Така че не очаквам никакъв недостиг на студенти."
 
За тази академична година семинарията ще въведе нови предмети, свързани с травмата от войната, в своята учебна програма.
 
„Ще започнем тази нова година с това, което наричаме „дебрифинг“. Така че първите два часа студентите ще преминат през този специфичен процес. Това е много стар процес, при който ще им задаваме различни въпроси и ще ги оставяме да разсъждават върху темата", обясни пастор Ярославъл.
 
 
Според данни на ООН най-малко три милиона души са напуснали Украйна от началото на конфликта.
 
Източник: Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg