Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Откъде знаете, че Бог ви говори

Main Pic
Публикувана: 24.08.2022
Автор: Р. Биърър
Прочетена: 1012
Коментари: 0
Кога за последен път сте чули Бог да говори? Някои от нас ще кажат „Наскоро“. Други може да кажат: „Мина много време“. Трагично е, че други казват: „Не съм сигурен, че някога съм чувал Бог да говори.”
 
В ден, когато светът около нас плаче за отговори, твърде много християни заекват.
 
Изброявам поне деветнадесет различни начина в Библията, по които Бог говори в живота на Своя народ. Може да се сетите за още. Ако имаме уши да чуем, не можем да пропуснем това, което Той има да каже.
 
Библията (Псалми 119:105)
Исус Христос (Евреи 1:1-3)
Знамения и чудеса (Деяния 3:6-7)
Изпитания (Съдии 6:36-38)
Благочестиви хора (Притчи 8:32-34)
На деца преди лягане (1 Царе 3:8-9)
Творението (Римляни 1:20)
Проповедници и пророци (Деяния 11:27-28)
Магарета (Числа 22:30)
Храсти (Изход 3:1-4)
Ангели (Лука 1:26-28)
Ангелът Господен (Битие 22:10-11)
Божията слава (Изход 33:18-19)
Обстоятелства (Деяния 16:6-8)
Причини (Исая 1:18)
Сънища (Йоил 2:28)
Видения (Йоил 2:28)
Провали (Матей 26:75)
Светият Дух към човешкия дух (Еремия 29:12-13)
 
Как да разпознаем как звучи Божият глас
Гласът по телефона мие беше познат. Бях говорил с нея преди. Жената обяви, че има послание за мен от Бога. Без да спира, тя започна подробно изявление, че жена ми Джули и аз скоро ще се разведем. Пренебрегвал съм съпругата си, каза въпросната жена, и не съм успял да изградя брака, който Бог е предвидил за пасторите; и поради тази причина наказанието ще бъде разтрогване на брака ми.
 
Знаех достатъчно, за да не се смея на глас. По-късно обмислих значението на нейните думи. Ами ако беше права? В края на краищата, страниците на Писанието са пълни с истории за необичайни хора, които са правили странни неща, докато Бог ги е карал да произнасят: „Така казва Господ, (попълнете празното)!“
 
В крайна сметка имаше известна истина в това, което жената каза. Кой пастор прекарва достатъчно време със семейството си? Дали Бог беше разстроен и ще се намеси лично? Със сигурност не?
 
Обадих се на един от моите духовни съветници. „Джак“, казах аз, „имам нужда от съвета ти. Деветдесет и девет процента съм сигурен, че нейното послание не е от Бога. Просто ми помогни да проверя със сигурност.“
 
Той отговори: „Даде ли предупреждението някаква надежда за помиряване в брака и избягване на развода?“
"Не."
 
„Когато Бог предупреждава за гибел в Библията, Той обикновено осигурява средства за избягване на последствията – често чрез покаяние и/или реституция. Съобщението даде ли някаква надежда за предотвратяване на развода?“
"Не."
 
„Значи посланието не е от Бога.“
"Благодаря."
 
През годините разработих библейски списък за това как според мен звучи Божият глас. Списъкът е в широки обобщения и със сигурност не е пълен, нито надежден. Нито една точка не е достатъчна, за да докаже или опровергае гласа на Бога. Въпреки това вярвам, че тези принципи са полезни, когато са подредени по разумен, благочестив начин.
 
Бог говори в най-съкровения ми човешки дух. Аз или Сатана говорим в душата ми (Евреи 4:12).
 
Бог има склонност да говори с нежни напътствия, за разлика от това, което често възприемам като натрапчиви, крещящи, шумни изисквания от мен самия или Сатана (3 Царе 19:11-13).
 
Божият глас дава свобода. Гласът на моето аз или на Сатана често създава робство (Матей 11:28-30).
 
Бог е склонен да говори, когато ние съзнателно Го търсим. Аз или Сатана сме склонни да говорим с внезапни нахлуващи мисли в ума (Еремия 29:12-13).
Когато Бог говори, има определено усещане, че всичко е под контрол. Когато Аз или Сатана говорим, има вътрешно усещане, че нещо е извън контрол (Псалми 37:4).
 
Бог дава ясни, конкретни указания. Аз или Сатана често предаваме объркани, несигурни послания.
 
Бог изобличава за конкретни грехове. Себето и Сатана често обвиняват с общи думи, които оставят усещане за преследваща и нефокусирана вина (Йоан 16:8).
 
Бог говори със 100 процента истина, която може да бъде тествана от Божието Слово. Аз и Сатана често ползваме лъжи, измама и полуистини (Йоан 14:6).
 
Божият глас винаги води до дълбоко, трайно чувство на мир. Аз или Сатана често не го правим (Филипяни 4:7).
 
Божият глас е тестван и потвърден от мъдростта на много съветници (Притчи 11:14; Второзаконие 19:15; и Матей 18:16).
 
 
Следва продължение...
 
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg