Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Стара Библия оцелява по чудо в опожарена църква

Main Pic
Публикувана: 25.08.2022
Автор: Б. Холоуел
Прочетена: 482
Коментари: 0
Членове на църква в Мисисипи страдат, след като пожар унищожи историческото им светилище, тяхната църковна сграда, но 180-годишна Библия, която устоя на пожара, носи така необходимата надежда на тъжното паство.
 
Презвитерианската църква College Hill в Оксфорд, Мисисипи, построена през 1844 г., вдъхновява християните в продължение на почти два века, но историческата сграда се превърна в „сцена на пълно опустошение“ след избухване на пожар в сградата на 13 август.
 
Оригиналните пейки, амвони и стъклописи са напълно унищожени по време на трагичния ад, оставяйки членовете на църквата в болка. Но един предмет остава недокоснат от огнената стихия: Библията.
 
Историческата Библия, датираща от основаването на църквата, е била предавана от поколение на поколение. Десетки пастори са проповядвали от нея и в нея се намира цялата история на църквата, с датирани надписи в полетата на книгата.
 
По принцип свещената книга обикновено се държи отворена на амвона, но някой я затворил само часове преди пожара, предпазвайки я по невероятен начин от потенциално унищожение.
 
Старейшината на църквата Дъг Пол казва пред WATN-TV, че оцеляването на Библията е изпратило дълбоко послание към паството.
 
„Ние сме вярваща в Библията църква и вярваме, че това е Божието слово и това е голяма утеха“, казва той. „И така мисълта, че по същество нищо в тази църква не е оцеляло освен Божието слово –  не ни е спестено.“
 
П-р Пол казва, че църквата е с „разбито сърце“, но има и „надежда“, когато си припомнят Божията доброта.
 
„Освен разбито сърце, имаме и надежда и увереност, че ако Бог ни е защитавал през първите 180 години, няма причина да не построим църквата отново и да бъдем защитени през следващите 180 години.”
 
Подобно съобщение беше публикувано на уебсайта на презвитерианската църква College Hill, като лидерите оплакват загубата на сградата, но се надяват на Божията доброта.
 
„Тази историческа сграда, построена през 1844 г., беше значителна част от богатата история на нашата църква и ние скърбим за нейната загуба“, се казва в публикацията. „Въпреки това презвитерианската църква College Hill е група от вярващи, а не сграда. Въпреки че сме опустошени от загубата, ние ще продължим да се събираме и обединяваме с голяма надежда и радост като вярващи, за да се покланяме на Господ, който е наш пастир и обича тази църква толкова дълго.”
 
Църквата се събра на 20 август за служби в учебната си сграда, която беше недокосната от пожара. Причините за инцидента се изясняват.
 
Нека да продължим да се молим за тази църква, докато се възстановява от това трагично събитие.
 
Източник: Christian Today
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg